Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

"Doğu Türkistan'dan Saray Bosna'ya, Yakutistan'dan Tataristan'a, Endonezya'dan Fas'a kadar bütün bu coğrafyadaki kardeşlerimiz bizden kalkınmış, gelişmiş ve uluslararası kuruluşlarda kendi derdini, problemini dile getiren bir Türkiye istiyor"

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa milletvekili adayı Efkan Ala, "Doğu Türkistan'dan Saray Bosna'ya, Yakutistan'dan Tataristan'a, Endonezya'dan Fas'a kadar bütün bu coğrafyadaki kardeşlerimiz bizden kalkınmış, gelişmiş ve uluslararası kuruluşlarda kendi derdini, problemini dile getiren bir Türkiye istiyor" dedi.

İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Gençlik Şöleni'ne ve aşure ikramına katılan Ala, yaptığı konuşmada, şöleni düzenleyen dernek üyesi gençleri kutladı.

Bu şölenin milli ve manevi değerlerin nasıl emin ellerde bulunduğunun göstergesi olduğunu ifade eden Ala, Türkiye'nin geleceğini ve hedeflerini, 78 milyonun kardeşliği üzerine inşa edeceklerini kaydetti.

Ala, "Bugünün sırrı Allah'ın katındadır.. Muharrem ayını idrak etmeye çalışıyoruz. Bütün alemi İslam'a mübarek olsun. Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun. Allah rahmet eylesin. Onları hayırla yad ediyoruz. Emaneti emin ellerde" diye konuştu. 78 milyon olarak, Müslümanların ve mazlum insanların problem ve dertleriyle hemdert olan bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Ala, şöyle devam etti:

"Doğu Türkistan'dan Saray Bosna'ya, Yakutistan'dan Tataristan'a, Endonezya'dan Fas'a kadar bütün bu coğrafyadaki kardeşlerimiz bizden kalkınmış, gelişmiş ve uluslararası kuruluşlarda kendi derdini, problemini dile getiren bir Türkiye istiyor. Büyük bir Türkiye. Biz küçük hesapların insanı olamayız. Hep birlikte bu memleketi, şanlı tarihimizin de bizden beklediği yere Allah'ın izniyle taşıyacağız. Bakın sizin iradeniz arkamızda durduğu sürece bu memleket çok mesafe alacak ve alıyor da. Sizin iradeniz bize yol gösterdikçe, biz size layık olan hizmetleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz."
Kaynak: AA