Paris'te Sığınmacılar, Barındıkları Okuldan Polis Zoruyla Çıkarıldı

Paris'te yaklaşık 700 sığınmacının yaşadığı okul boşaltıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te bir okul binasında barınan sığınmacılar tahliye edildi.

Fransız polisi yaklaşık 700 sığınmacının bulunduğu Paris'in kuzeybatısındaki Jean-Quarre Lisesi'ne sabah saatlerinde girdi.

Yaklaşık 4 aydır Afganistan, Eritre, Sudan ve Çad'dan göç eden sığınmacıların yaşadığı okuldaki sığınmacılar polis zoruyla dışarı çıkarıldı.

Sığınmacıların 26 adet otobüsle özel bir barınma merkezine götürüldüğü bildirildi. Paris İdare Mahkemesi, eylül ayında sığınmacılara lise ve çevresini terk etmeleri için 1 ay süre vermişti.

Güvenlik güçleri son aylarda Paris'in merkezinde sığınmacıların toplu olarak kaldığı bölgeleri boşaltıyor.

Diğer taraftan, AB Komisyonu'nun Avrupa çapında düzenlediği sığınmacı alma planına göre Fransa’nın 24 bin sığınmacı kabul etmesi bekleniyor. Fransa Başbakanı Manuel Valls yaptığı bir açıklamada ülkeye kabul edilecek sığınmacı sayısının 30 bini geçmeyeceğini söylemişti.

Fransa’nın Manş Denizi kıyısındaki liman kenti Calais'de de sığınmacı sayısı son 3 haftada 6 bine ulaşarak 2 katına çıkmıştı.

Ülkenin en büyük sığınmacı kampının bulunduğu Calais'deki koşullar sık sık sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açıyor. Geçen hafta cuma günü Eurotunnel'de bir kişinin daha ölmesinin ardından Calais'de temmuz ayından bu yana hayatını kaybeden sığınmacıların sayısı 16'ya yükselmişti.
Kaynak: AA