Başakşehir Belediyesi'nden 10 Bin Kişiye Aşure İkramı

Başakşehir Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla Başakpazar’da kurduğu stantta binlerce vatandaşa aşure ikramında bulundu.

Başakşehir Belediyesi'nden 10 Bin Kişiye Aşure İkramı
Başakşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımına bu yıl da devam ediyor. Muharrem Ayı dolayısıyla Başakpazar önünde kurulan stantta 10 bin kişiye aşure dağıtıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ev sahipliğinde gerçekleşen programa AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Doğan Kubat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Binlerce kişiye ikram edilen aşure için 2 ton malzeme kullanıldı. Standın başına geçerek vatandaşlara aşure ikram eden Başkan Uysal çocuklarla yakından ilgilendi.

"AŞURE, BOLLUK VE BEREKET SİMGESİDİR"

Muharrem Ayı’nın birlik ve beraberlik ve paylaşım ayı olduğunu vurgulayan Başkan Mevlüt Uysal, “Vatandaşlarımız Muharrem Aylarında oruçlarını tutup ibadetlerini yapıyorlar. Biz de aşure ikramında bulunmak istedik. Kardeşlik ve paylaşma duyguları güçlensin istedik. Aşure, bolluk ve bereketin simgesidir. Milletimizin asırlar boyu sürdürdüğü bu geleneğin devamını sağlayarak farklılıkları ortak bir ahenkte buluşturmaya katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Aşure ikramından çok memnun olduğunu belirten Nesrin İnci, ”Çok güzel bir etkinlik. İnsanları birbirine kaynaştırıyor. Belediyemizin hizmetlerinden de çok memnunuz. Ben de evde hazırlıyorum. Malzemelerimi hazırladım yarın için, inşallah yapacağım bende” dedi.

Kaynak: İHA