Sarıkaya'da Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin Açılışı Yapıldı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, 20 derslikli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışı törenle yapıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen törene, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Sarıkaya Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Dulda, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, okulun hayırlara vesile olmasını dileyerek, imam hatip okullarında hem din hem de fen ilimlerinin birarada verildiğine dikkati çekti.

Bir dönem sonra burada bulunan öğrencilerin hem aydın hem dürüst hem çalışkan hem ahlaklı ve faziletli hem de bu ülkenin kaderinde önemli rol oynayan mevki ve makamlarda birer insan olarak karşılarına çıkacaklarına inandıklarını belirten Vali Yazıcı, "Ne zaman ki ülkemizde mukaddesata karşı bir hareket olmuşsa bunun bedelini ödemişiz ama peşine o kadar büyük güzellikler olmuş ki, öyle baharlar gelmiş ki, bize unutturmuş. İmam Hatip öğrencisi olmanın gururunu, hazzını, vakarını yüreğinizde taşıyarak, özellikle Sarıkaya'nın da eğitim öğretim kadrosunda kademesinde güzel bir yer edineceğinize inanıyorum" diye konuştu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül ise son yıllarda Türkiye’nin her tarafında çok önemli gördükleri ve açılışlarının çoğunu yapamadıkları tesislerinin sırayla büyüdüğünü ve hizmete açıldığını belirterek, "Ülkeyi rahat bıraksalar, bunların on katı, bin katı daha halkın hizmete açılacak" dedi.

Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan da imam hatiplerin, misyon, vizyon ve hedefi olan okulların başında geldiğini söyledi.

Konuşmaların ardından okulun açılışını yapan Yazıcı ve protokoldekiler, daha sonra sınıfları gezdi.

Kaynak: AA