MARKA 2015 Yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, "Bundan sonraki süreçte arzumuz Kalkınma Kurulu'nun görüş ve tavsiyelerini daha nitelikle alabilmek ve bu süreci biraz daha geliştirebilmek arzusu ve gayreti içerisindeyiz" dedi.

Ayhan, Erenler ilçesindeki bir otelde düzenlenen MARKA 2015 Yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 6 yıldır bölgesel kalkınmayı hedefleyen kurum olduklarını söyledi.

Kalkınma Bakanlığı'na bağlı çalıştıklarını ifade eden Ayhan, 5 ilde kalkınma bölgelerini organize etmeyi, bu anlamda danışmanlık hizmeti vermeyi ve teknik anlamda da katkı sağlamayı hedeflediklerini anlattı.

Kalkınma Kurulu'nun MARKA'nın danışma organı olduğunu vurgulayan Ayhan, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar ki süreçte katkılarını almak amacıyla Kalkınma Kurulu Başkanımızı tek 26 ajans içerisinde MARKA'da yönetim kurulu toplantılarına iştirakini sağlıyoruz. Bu demektir ki Kalkınma Kurulu'nun fikir ve düşüncelerinin yönetim kuruluna doğrudan yansıması için bir süreçtir. Bundan sonraki süreçte arzumuz Kalkınma Kurulu'nun görüş ve tavsiyelerini daha nitelikle alabilmek ve bu süreci biraz daha geliştirebilmek arzusu ve gayreti içerisindeyiz."

Ayhan, bu toplantının akabinde yerel anlamda il ve sektörel bazlı kalkınma kurullarıyla bir araya gelmenin arzusu içerisinde olduğunu dile getirerek, "Şahsen benimde bulunacağım bu toplantılarda, 'bölgemize hangi anlamlarda il ve yerel bazlı ne katkı sağlayabiliriz' konusunda sizlerin değerli görüşlerinize ihtiyacımızın olduğunu belirtmek istiyorum. Bu kurum sizlerin görüş ve düşünceleriyle daha ileri ve güzel yerlere gidebilir. Bölgemiz de bu anlamda kalkınmada daha güzel şeyleri yapma fırsatı bulabilir" ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Lebibe Özçağlar, Başkanvekilliğine Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Eğilmez, asil üyeliklere Hasan Soyugüzel ve Ersin Kaşka, yedek üyeliklere ise Uğur Yetkin ile Alpay Şirin seçildi.

Kaynak: AA