Başkan Özakcan; 'Halkımıza Bir Telefon Uzaklığındayız'

Efeler Belediyesi’nin, ‘Biriz beraberiz, bir büyük aileyiz’ sloganıyla başlattığı ‘Mahalle Buluşmaları’nın üçüncüsü Kocagür Mahallesi’nde düzenlendi. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Halkımıza bir telefon uzaklığındayız” dedi.

Başkan Özakcan; 'Halkımıza Bir Telefon Uzaklığındayız'
Kocagür Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, Kocagür Mahallesi Muhtarı Orhan Akrancı, Birim Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Efeler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen toplantıda vatandaşlar, mahallelerinde ve ilçe genelinde karşılaştıkları sorunları belediye yetkilileriyle paylaşarak bir an önce bu sorunların çözüme ulaşması için talepte bulundu. Vatandaşlarla bir araya gelerek yaşadıkları sorunları direkt olarak yetkililere iletilmelerine olanak sunmak amacıyla düzenlenen mahalle toplantıları, Efeler’deki diğer mahallelerde de düzenlenmeye devam edecek.

Toplam 83 mahallenin bulunduğu Efeler’de vatandaşın soru ve görüşlerinin alındığı mahalle toplantılarının üçüncüsünün gerçekleştiği Kocagür Mahallesi’nde Başkan Özakcan, “Geçtiğimiz yıl 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Aydın’ın büyükşehir statüsü kazanmasıyla, merkezde oluşan Efeler Belediyesi ilçe halkının yaşam kalitesini arttırmak için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Aydın’ın en büyük ilçesi olan Efeler’de belediye vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için ‘Mahalle Buluşması’ uygulaması başlattı” dedi.

“BİR TELEFON MESAFESİNDEYİZ”

Başkan Özakcan göreve geldikleri günden bugüne tüm mahalle halkının isteklerini imkanlar çerçevesinde karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.

Vatandaşların belediyeden isteklerini iletmeleri için kendilerine bir telefon mesafesi uzaklıkta olduklarının bilinmesini isteyen Başkan Özakcan, “Kocagür mahallemizin sorunlarını biliyoruz. Hepinizin bildiği gibi Efeler Belediyesi, Aydın’ın büyükşehir olmasıyla birlikte merkezde oluşan ve tüm birimlerini yeniden oluşturan bir belediyemiz. Bugüne kadar imar işlerimizden, fen işlerimizden, cenaze defin işlerimize kadar tüm hizmetlerimizi aksatmadan sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz. Mahallemizin okuldan, çocuklarımızdan başlayan sorunlarını yakından biliyoruz. Bugüne kadar muhtarımız tarafından bizlere iletilen bütün sorunların üzerine gitmeye ve çözmeye çalıştık. Kocagür Mahallemize bugüne kadar 7 bin 300 metre kare parke taş yol yapmışız. Bu kadar yolu hiçbir mahallemizde yapmadık. Mahallemizin her ne isteği olduysa imkan ve bütçemiz ölçüsünde hepsini karşılamaya çalıştık. Son olarak muhtarımız mahallemize kamera sistemi kurulmasını istedi. Onu da gerçekleştireceğiz. Biz Kocagür Mahallemizdeki tüm yurttaşlarımızın da sağlıklı, mutlu, huzur ve barış içerisinde hep birlikte kardeşçe yaşama yaşatma arzusundayız. Sizlere bir telefon mesafesindeyiz, her türlü talep ve istekleriniz için bizleri her zaman arayabilirsiniz” diye konuştu.

KOCAGÜR HALKI: “HER ZAMAN ARKANIZDAYIZ”

Kocagür mahallesi sakinleri Başkan Özakcan’a mahallelerine yapılan 7 bin 300 metre kare yol için teşekkür etti. Yolun devamının gelmesini isteyen vatandaşlar, “Yollarımız eskidi, çukurlaştı ve su birikintileri oluşuyor. Mahallemizin içerisinden geçen araçlar biriken suları hep üzerimize sıçratıyor. Yaşlılarımız da yürümekte zorlanıyor. Asfalttan mahallemizin bir bölümüne kadar yapılan yeniden yapılan yolun devam ettirilmesini istiyoruz. Belediye olarak mahallemize gelmeniz bile bize mutluluk verdi. Her zaman arkanızdayız” ifadelerini kullandılar.

Mahalle buluşmasının sonunda Kocagür Mahallesi’ndeki çocuklar tarafından Başkan Özakcan’a çiçek takdim edilerek mahalleden uğurlandı.
Kaynak: İHA