Siirt'te Tırın Çarptığı Yön Levhaları Yolu Trafiğe Kapattı

Siirt'te bir tırın çarptığı yol bilgi levhalarının devrilmesi sonucu SiirtBatman karayolu trafiğe kapandı.

Siirt'te bir tırın çarptığı yol bilgi levhalarının devrilmesi sonucu Siirt-Batman karayolu trafiğe kapandı.

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi kavşağında, plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir tırın çarptığı bilgi levhalarının devrilmesi sonucu karayolunun Batman yönü yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kaldı.

Sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Karayolları 94. Siirt Şube Şefliği ekipleri, yarım saat süren çalışmayla bilgi levhalarının kaldırılmasının ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.

Karayolları 94. Siirt Şube Şefliği trafik sorumlusu Servet Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır ve Batman yönünü gösteren bilgi levhalarına bir tırın dorsesinin çarptığını ve kendilerine bilgi verilmesi sonucu olay yerine gelip yolu trafiğe açtıklarını belirtti.

Eruh ilçesinden Batman'a pamuk taşıyan kamyon sürücüsü Feremez Barlık, önlem alınmadan yolun trafiğe kapalı görmelerinin kendilerini tedirgin ettiğini ifade etti.

Devrilen bilgi levhalarının altından küçük araçların geçtiğini dile getiren Barlık, şunları kaydetti:

"Siirt Üniversitesi ve havalimanı kavşağına geldiğimizde hiçbir önlem olmamasına rağmen yolun kapalı olduğunu gördük. Biz de, can güvenliğimizden korktuk. Sonra baktık ki yolun ortasına kadar uzanan dev bilgi levhası devrilmiş. Sadece küçük araçlar onun altından geçebiliyordu. Minibüs ve kamyonlar ise hiç geçemiyordu. Hemen karayolları yetkilileri ile trafik ekiplerini aradık. Allah razı olsun gelip yolu tekrar trafiğe açtılar."

Şırnak'tan Muş'a gittiğini belirten Mehmet Akyol adlı kamyon sürücüsü ise, "Benim arkadaşlarım 20 dakika benden önce bu yoldan geçmişlerdi ve yol açıktı. Ben buraya vardığımda ise yolun kapandığını gördüm. 1 saattir bu yolda bekliyoruz. Birkaç yere telefon açtık. Karayolları gelip yolu trafiğe açtı. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bir aracın bilgi levhasına çapmasından dolayı yolun trafiğe kapandığını ifade eden Halil Toprak da, yolda yaklaşık 1 saat mahsur kaldıklarını dile getirdi.

Bu arada, bazı sürücülerin yolun açılmasını sevincini araçlarının korna çalarak dile getirdi.

Kaynak: AA