Van Valisi Taşyapan'dan Teknokente Ziyaret

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Anonim Şirketi’ni gezerek, yatırımcılarla toplantı yaptı.

Van Valisi Taşyapan'dan Teknokente Ziyaret
YYÜ sınırları içerisinde bulunan teknokente gelen Vali Taşyapan, burada YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş tarafından karşılandı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın da sonrada katıldığı programda, buradaki firmaları tek tek dolaşan Vali Taşyapan daha sonra firma sahipleri ile bir araya gelerek toplantı yaptı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, teknokent ile ilgili bilgiler verdi. Teknokentin artık faaliyetine başladığını belirten Prof. Dr. Battal, müteşebbislerin ve bilim adamlarının iş yerlerini kurup teknokentte yerlerini aldıklarını belirtti.

Kısa bir süre içerisinde bakanın da katılımı ile resmi açılışını da yapacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Battal, “Teknokentimiz yaklaşık 23 işlik içeren bir yapıya sahip ve bu 23 işlikten yaklaşık 19 işlik dolduruldu. Ayrıca bizim İran’a Van iş adamları ile birlikte yapmış olduğumuz ziyaret esnasında Urumiye Üniversitesi’nden karşılıklı olarak teknokentlerde yer alma talebi geldi. Dolayısıyla bizde kabul ettik. Teknokentimizde bir işliğimizi de ofis olarak Urumiye Üniversitesi’ne tahsis ettik. Onlarda aynı şekilde kendi teknokentlerinde bize bir ofis tahsis edecekler. Uluslar arası düzeyde de bir ilişki kurmuş olacağız. Zaten üniversitemizin gerek İran, Irak ve gerekse de birçok ülke ile bilimsel anlamda çok ciddi anlaşmaları ve protokolleri var. Bu protokoller çerçevesinde öğretim üyesi ve öğrenci değişimi var. Teknokent Van’a ne katacak? Biz özellikle YYÜ Teknokenti’ni biraz daha farklı konumda düşünüyoruz. Sadece Van ile ilgili AR-GE ve inovasyon çalışması değil, bölge olarak değerlendirmek istedik. Bu anlamda 3-4 üniversitemiz ile görüşüp onlarında teknokentimizde yer almalarını istiyoruz. Olumlu yaklaştılar. Onu da sağladığımız zaman diğer teknokentlerden farklı olarak bölgeye hitap etmiş olacaktır. Teknokenktimizde yer alan firmalarımızı genel itibari ile tanıttık belki, ama özel bir noktaya girdiğimiz zaman Van’daki AR-GE ve inovasyon çalışmalarını hızlandırmak, sanayici ve iş adamımıza yeni ufuklar açmak, bununla birlikte üniversite ve iş adamı buluşmasını temin etmek suretiyle bu iş adamları ile birlikte santez projeleri yapıp kendi alanında işini daha ileriye doğru taşıma imkanı da vermiş olacağız. Artık teknokentimiz kurulma sürecine girdiği dönemde bile Van’da ARGE ve inovasyon algısı çok üst düzeylere yükseldi. Bundan sonrada değişik patentler de alınmak suretiyle hem üniversitemizin bilim camiası ve hem de iş camiası içerisinde tanınmasına ve sanayi endeksini yükselmesine neden olacaktır” dedi.

YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş ise, teknokentin yapısı ile ilgili detaylı bilgiler verdi.
Kaynak: İHA