OMÜ'de Onkoloji Merkezi İle Kütüphanenin Ruhsat Sorunu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi ile Merkez Kütüphane’nin ruhsatlandırma problemlerinin olduğunu, bu konuda Büyükşehir ve Atakum Belediyelerinin kendilerine yardımcı olacaklarını ifade ettiklerini söyledi.

OMÜ'de Onkoloji Merkezi İle Kütüphanenin Ruhsat Sorunu
OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında üniversitede yapılan yatırımlarla ilgili bir sunum yaptı. Şahin sunumunda, “Bizim için kütüphane son derece önemlidir. Bu yıl kütüphane için 2 milyon 750 bin TL bir ödeneğimiz var. Bunların büyük bir kısmı ile dijital ortamda dergi abonelikleri ve veri tabanlarına erişim temin edilmiş durumdadır. Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi ile fakülte, yüksekokul ve enstitülerde bulunan birim kütüphanelerine basılı kitap ve süreli yayın alımı, elektronik ortamda yayın alımı, görüntülü yayın alımları yapılmaktadır. Bu kapsamda 5 bin 895 basılı kitap bunların 3 bin 19 tanesi satın alma ve 2 bin 876 tanesi bağış, 74 adet görsel-işitsel materyal bunların da 26 tanesi satın alma, 48 tanesi bağış ve 496 adet ses kaydı bunların da hepsi bağış olarak sağlanmıştır. 38 adet basılı ve elektronik olarak yurt dışı bilimsel dergi, 70 adet Türkçe bilimsel basılı dergi olmak üzere toplam 108 adet basılı ve elektronik dergi aboneliği gerçekleştirilmiştir. 4 adet yeni veri tabanı 2015 yılında koleksiyona eklenerek, abonelikleri yenilenenlerle birlikte 60 adet veri tabanı elektronik koleksiyona eklenmiştir” dedi.

ONKOLOJİ TANI VE TEDAVİ MERKEZİ

Sağlık alanında Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi inşaat çalışmalarının olduğunu ifade eden Şahin, “Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi bölgemiz için son derece önem arz ediyor. Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi inşaatına ilişkin yapım işleri devam etmektedir. Betonarme imalatları tamamlanmıştır. Burası için 2015 yılı ödeneği ise 7 milyon TL’dir. Şu anda bu hastanemizin kaba inşaatı yapıldı. Tanı ve görüntülemede kullanacağımız elektronik aletlerin girişi yapıldı. İnşaatın iç kısımlarında da ince işlerine başlandı. Bizim özellikle Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi ile Kütüphanemizin ruhsatlandırma problemimiz var. Bu konuda da Büyükşehir Belediyesi ve Atakum Belediyesi ile irtibat halindeyiz. Bize yardımcı olacaklarını ifade ettiler” diye konuştu.

Kaynak: İHA