Tekrar Yürümek İçin Yardım Bekliyor

Elazığ'da omurga eğriliği nedeniyle iki yıl önce geçirdiği ameliyatın ardından yürüme yetisini kaybeden 20 yaşındaki genç kız, daha iyi şartlarda tedavi görerek sağlığına kavuşmak için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Elazığ'da yaşayan Güllüşah Ekici, rahatsızlığı yüzünden sokakta gezip dolaşamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yaşındayken rahatsızlanınca ailesi tarafından götürüldüğü hastanede omurga eğriliği teşhisi konulduğunu, ameliyatla vücuduna platin yerleştirildiğini belirtti.

Ameliyat sonrası hayatını normal şekilde sürdürdüğünü ifade eden Ekici, "Hiperaktif bir kişiliğe sahiptim. Okulda merdivenden koşarak inip çıkardım. O kadar çok koşardım ki bir gün öğretmenim 'Güllüşah düşersen seni kaldırmam' diye uyarmıştı" şeklinde konuştu.

İki yıl önce vücudunda platin takılan yerin ağrımaya başladığını ve okul çantasını taşıyacak güç bile bulamadığını anlatan Ekici, başvurduğu hastanede platinin yerinden çıktığının belirlendiğini aktardı.

Bunun üzerine geçirdiği ameliyatın ardından ayaklarını hissetmediğini ifade eden Ekici, şöyle devam etti:

"Ameliyattan sonra doktorum 'ayağını hissediyor musun?' diye sordu. 'Hayır hissetmiyorum' dedim. Hiçbir şey hissetmiyordum, ne yapacağımı bilemedim. Birkaç ay fizik tedavi gördükten sonra yürüteç ile yürümeye başladım. Yürüteç ile yürümek bile beni çok sevindirmişti. 'Ben artık yürürüm' dedim. Ayaklarımı pek hissetmiyordum ama yürüteç ile adım atmaya başlayınca çok mutlu oldum. Fizik tedavi görmeye başladım ve zamanla sol ayağımı hissetmeye başladım. Sol ayağımı hissetmem benim için bir ipucu oldu. Sol ayağımla adım atmaya başladım. Sağ ayağımla ise hiç adım atamıyordum."

-"Yeniden yürümek, koşmak istiyorum"

Ailesinin maddi imkanlarının kısıtlı olduğunu dile getiren Ekici, "Yeniden yürümek koşmak istiyorum. O sokaklarda, caddelerde koşup okuluma gitmek istiyorum" dedi.

Ekici, yetkililere ve hayırseverlere "daha iyi şartlarda tedavi görebilmek için kendisine el uzatmaları" çağrısında bulundu.

Baba Kadir Ekici ise emekli olduğunu ve 6 çocuğu bulunduğunu belirterek, kızının bu durumuna çok üzüldüğünü, maddi imkansızlıklar yüzünden elinden bir şey gelmediğini, Güllüşah'ın yeniden yürüdüğünü görmek istediğini kaydetti.

Kaynak: AA