Ankara'da 'Küresel Sağlık Turizmi Zirvesi' Toplantısı

Dünya sağlık sektörünün önemli kurum ve profesyonellerini Ankara’da buluşturacak, sektörde yapısal dönüşüm ve sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik konuların masaya yatırılacağı “Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı” için start verildi.

Ankara'da 'Küresel Sağlık Turizmi Zirvesi' Toplantısı
Sağlık Bakanlığı ve Ankara Sanayici İşadamları Derneği (ASİAD 1989) himayesinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) stratejik partnerliği ile gerçekleştirilen ve HHB EXPO Fuarcılık tarafından organize edilen “Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı” (HEALTH SUMEX 2016) Yönetim Kurulu, ilk toplantısını yaptı. 28-30 Eylül 2016 tarihlerinde Ankara ATO Congresium Fuar ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek Zirveye 3 bin dolayında sağlık sektörü ve paydaş sektör temsilcisinin katılımı, fuara ise 5 bin ziyaretçi bekleniyor.

HEALTH SUMEX 2016’nın Yönetim Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ömer Tontuş Kongre Onursal Başkanı, ASİAD Onursal Başkanı Barış Aydın Kongre Başkanı, ASİAD Başkanı Eda Ersoy ve TÜRSAB Danışmanı Bülent Akarcalı Kongre Başkan Yardımcıları olarak yer alıyor. Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreteri Dr. Sait Yalazay, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Dairesi Başkanı Gökhan Canlı, ATO Sağlık İhtisas Komisyonu Başkanı Dr. İhsan Şahin, DEİK Sağlık Turizmi İş Konseyi Başkanı Dr. İ. Ruşen Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Daire Başkanı Özgür Güven, Sağlık Turizmi Sektör Uzmanı Emre Afanyalı, Sağlık Turizmi Danışmanı Gurbet Altay, Medikal Turizmi Derneği Başkanı Dr. Sinan İbiş, Ankara Sağlık Turizmi Derneği (ASTUD) Başkanı Dr. M. Fatih Somuncu da üyeler arasında. Diğer üyeler ise Uluslararası Hasta Hizmetleri Derneği (İPSA) Başkanı Dr. Dursun Aydın, ASİAD Başkan Yardımcılarından Abbas Barış, Talha Kös, Betül Karakaya, Ferat Genç, HHB EXPO Fuarcılık Başkanı ve ASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Şule Esma Dayangaç ve ASİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Komisyonu Başkanı Dilek Bozdemir.

“SAĞLIK TURİZMİ TÜRKİYE’YE DE ÖNEMLİ FIRSATLAR SUNUYOR”

HEALTH SUMEX Kongre Başkanı Barış Aydın, sağlık turizminin her geçen gün önemi artan ve hızla gelişen bir sektör olduğunu belirterek, “Sağlık turizmi, Türkiye’ye de önemli fırsatlar sunuyor” dedi.

Sağlık turizminin artık ülkeler için önemli bir ihracat kalemi haline geldiğini belirten Aydın, Türkiye’nin güçlü sağlık sistemi alt yapısı, etik kuralları, hastane donanımları, teknolojik seviyesi, birçok uluslararası başarıya imza atmış tıp profesyonelleri ve iyi yetişmiş sağlık personeli ile bu alanda; bölgesinde ve dünyada en önemli destinasyonlardan biri olduğunu vurguladı. Aydın, Avrupa, Asya, Orta Doğu, Kuzey ve Orta Afrika, Rusya ve BDT ülkelerine yakınlığı ve ulaşım kolaylığı ve gelişmiş sağlık sistemi ile Türkiye’nin 200 milyon kilometrekarelik bir alanda çekim merkezi olduğunu kaydetti.

HEDEF “SAĞLIKTA MARKA KENT ANKARA”

Bu arada Aydın, Başkent Ankara’nın birçok alan gibi sağlık turizminde de “lider şehir” olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Ankara’nın ulaşım kolaylığının yanı sıra her geçen gün sayısı artan, kaliteli ve bilimsel hizmetten ödün vermeyen konforlu sağlık kuruluşlarına; iyi eğitimli ve deneyimli hekim kadrosuna işaret eden Aydın, “Ankara, önümüzdeki beş yıllık süreçte Avrupa’nın önde gelen sağlık merkezlerinden biri olma potansiyeline sahiptir” dedi.

Aydın, “ASİAD olarak bu girişimle, ‘Sağlıkta Marka Kent Ankara’ hedefine ulaşmak için güçlü bir sinerji yarattık, bir kararlılık ortaya koyduk. Başkentimizin ulusal ve uluslararası bir sağlık turizmi merkezi olması yolunda yapılacak her türlü altyapı, tanıtım ve eğitim çalışmalarını bu etkinlikte tek bir çatı altında toplayarak önemli bir adım attık” diye konuştu.

Kaynak: İHA