Doğanyurt'ta Kestane Balı Üretimi Artıyor

Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Doğanyurt’ta Kestane Balı üretiminin her geçen gün arttığını belirterek, yapılacak tanıtımlar sonucunda ilçenin Kestane Balı ile anılmaya başlanacağını söyledi.

Doğanyurt'ta Kestane Balı Üretimi Artıyor
Kaya, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nin Yönetimi Kurulu Toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu.

Karadeniz sahil yolunun önemine dikkat çeken Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, projenin sıcak tutulmadığını ifade ederek, yeni dönemden beklentilerinin projenin daha sıcak tutulması ve biran evvel yatırım programına girmesi olduğunu söyledi.



“BELEDİYE BAŞKANI, YERİNE GÖRE DİLENCİLİK YAPACAK”

“Bu makamlar şikayet makamı değil, icra yapma makamıdır” diyen Başkan Kaya, “Mesela bizim meslektaşlarımızda bazen ’nüfusumuz az, imkanlar kısıtlı, hizmetlerimizi yapamıyoruz, hükümetten para gelmiyor’ gibi, tabi bunları anlatmak kolay. Ama seçim zamanı geldiğinde hiç öyle demiyoruz, hangi partiden olursak olalım adeta cenneti vaad ediyoruz. Seçilmiş bir adamın mazeret şansı yoktur. Elindeki her şeyi seferber edeceksin. Yerine göre ilçesi ve belediyesi için bir belediye başkanı dilencilik yapacak. Aşındırmadık kapı bırakmayacak, bunları yapmıyorsa da belediye başkanı falan olmasın. Bu işler vebal işidir”

2009 yılından bu tarafa İller Bankası’ndan gelen paranın kat kat ötesinde ekibiyle, çalışma arkadaşlarıyla birlikte gece gündüz demeden hizmet ettiklerini ifade eden Kaya, “Bu çalışmaları da borçlanmadan yapmışız. 5 bin lira geldiyse, 7-8 bin liralık iş yapmışız ve bunu da hiçbir şekilde borçlanmadan yapmışız. Beşeri ilişkilerimizi kullanmışız, İstanbul’daki bir belediyemizi ziyaret etmişiz, bunun karşılığında çocuk parkı, halı saha ve araç almışız. Bu makama gelen insanın beşeri ilişkilerinin de iyi olması lazım. Buralar 3 veya 4 yıl önce daha berbattı. Adımız ilçe ama, daha bir ilçe görünümü kazanamamış ilçeyiz. Bunda da gerek alt yapı, gerekse imar çalışmalarıyla ümit ediyorum ki en geç 5 yıl sonra Doğanyurt’u daha büyük çapta gelişmiş olarak göreceksiniz. 5 yıl sonra Doğanyurt’un şekli iyi anlamda çok değişecek” diye konuştu.

“TAŞKÖPRÜ NASIL SARIMSAKLA ANILIYORSA, DOĞANYURT’TA KESTANE BALI İLE ANILACAK”

Doğanyurt Kestane Balı Festivali hakkında bilgiler veren Başkan Kaya, “Festival yapıyoruz. İki yıldır mensubu olduğumuz partimiz, ülkenin güncel olayları nedeniyle festivalleri iptal etti. Geçen yıl Soma faciası, bu yıl da terör saldırıları nedeniyle festivaller iptal edildi. Bunlar elbette yerinde kararlardı. Kestane Balı Festivalimiz artık oturmuştur. Önümüzdeki yıldan itibaren kaldığımız yerden devam edeceğiz. Taşköprü nasıl Sarımsak ile anılıyorsa, Doğanyurt’ta Kestane Balı ile anılacaktır” şeklinde konuştu.

Karadeniz Sahil Yolu ile ilgili olarak geçtiğimiz yıl içerisinde çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını açıklayan Kaya, “Bu kapsamda bazı arkadaşlarımızla birlikte geçtiğimiz yıl Sayın Numan Kurtulmuş’u ziyaret ettik. Ziyaretin amacı tamamen sahil yoluydu. Ancak maalesef sıcak tutulmuyor, inşallah bu dönem sıcak tutulur. Güzergah kesinleşti, ancak biran evvel ne yapıp edip yatırım programına girmesi gerekir. Bizim için hayati önem arz ediyor. Yol yüzünden gerekli hareketi ve faydayı sağlayamıyoruz. Yol bitmiş olsa buralar uçacaktır” ifadelerini kullandı.

İnebolu Limanının özelleştirilmesi tartışmalarına da katılan Başkan Kaya, şöyle konuştu: “İnebolu Limanının özelleşmesi İnebolu’ya büyük katkı sağlar. Birisi özelleşmesin diyor, diğeri başka bir şey... Alan kişi para kazanmaya bakacak. Para kazanması demek, bölgeye dolayısıyla İnebolu’ya daha fazla para getirecek demektir”
Kaynak: İHA