Vali Yavuz, Belediye Meclis Toplantısına Katıldı

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Belediye Meclisi'nin devam eden Ocak ayı toplantısına katıldı.

Belediye meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında yapılan toplantıda konuşan Vali Yavuz, belediyelerin en önemli yerel idareler olduğunu belirtti.

Gümüşhane'nin göç veren değil, göç alan bir il olması için herkesin çalışması gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, şunları söyledi:
"İdari yapımız merkezi idare ve yerel idare olmak üzere iki gruba ayrılıyor. Belediyelerimiz yerel idare biçimine giriyor. En etkili yerel idare belediyelerdir. Belediyelerimizin karar organları da belediye meclisleridir. Artık bu şehri göç veren değil de göç alan ve tercih edilen bir yer haline getirmek hepimizin boynunun borcu. Şehir ortamını yaşanılabilir hale getirmek şart. Kırsal alanda eksiklikleri gidermek mecburi olarak hepimizin görevi. Buradan hareketle bu memlekette Allah vergisi bir potansiyel var. Turizm denilen bir potansiyel var. Kültür ve tabii anlamda turizme açık olabilecek nitelikte potansiyel var."
Vali Yavuz, kent yaşam ve kültürü anlamında modern bir ortama geçiş yapılabilmesi için hane başına giren para miktarının artması gerektiğini kaydederek, "Çünkü dışarıdan para girişi yok. Vatandaşımızın Gümüşhane'yi tercih edeceği, Gümüşhane'den yetişen çocuklarımızın, gençlerimizin burada kalmayı düşünür hale gelebileceği ortam için hep birlikte çözüm bulmak zorundayız. Burada şekli, şemali ve gidişatı değiştirecek ezberi bozacak ciddi bir takım projeleri hayata geçirmek lazım. Turizmden başka buranın çıkış noktası yok. Tabii ve kültürel, doğal zenginlik bakımında Gümüşhane tam bir cennet" diye konuştu.

Kaynak: AA