Baykan'da 'Madde Bağımlılığı' Bilgilendirme Toplantısı

Baykan ilçesinde Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce "Madde Bağımlılığı" hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Baykan Toplum Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen toplantıda bağımlılıkla mücadelede "Aile ve Okul" etkisi temasıyla bir konuşma yapan Kaymakam Ufuk Akıl'ın eşi Dr. Öznur Akıl, bağımlılıkla mücadelede en doğru yolun ergen ve gençlerin maddeye başlamadan önüne geçilmesi olduğunu söyledi.

Gençlerin madde bağımlılığının önüne geçilmesinde en etkin başrollerinin aile ve okul olduğunu aktaran Akıl, "Bu iki kurumun, ergen ve gençlerin kendilerini ifade edebilmelerine, enerjilerini doğru alanlarda kullanabilmelerine ve sağlıklı biçimde sosyalleşmelerine imkan verecek şekilde organize edilmeleriyle bağımlılığı engellemenin en etkin yolu olacaktır. Bu bağlamda, bazen anne,bazen öğretmen, bazen de arkadaş gibi yaklaşarak çocuklarımızın ciddi bir manevi ve ahlaki eğitim almasını temin etmemiz gereklidir" dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Komiser Ömer Demirel ise uyuşturucu maddelerin insanlar üzerindeki etkisi ve bağımlılığının nasıl başladığını anlatan bir slayt gösterisi yaptı.
Toplantıya, ilçeye bağlı bütün köy ve mahalle muhtarlarının eşleri ile lise öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA