Beceriksiz Gaspçılar Yakalanmalarına Şaşırmış

Konya’da bir kuyumcu soymaya çalışırken işyeri sahibinin silah çekerek karşılık vermesi üzerine korkarak kaçan pompalı tüfekli ve kar maskeli 3 kişi, 3 gün sonra yakalandı.

Beceriksiz Gaspçılar Yakalanmalarına Şaşırmış
Emniyetteki sorgularında polise, "Arabanın plakasını sökmüştük, bizi nasıl buldunuz?" diyen şüphelilerin "Biz bu işlerin adamı değiliz, nasıl yaptık" dedikleri de öne sürüldü

Olay, 3 gün önce sabah saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Dumlupınar Mahallesi Kalebaşı Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, pompalı tüfekli ve kar maskeli 3 şahıs Abdullah Koyuncu’ya ait kuyumcu dükkanına gelerek, işyerini soymak istedi. Koyuncu’nun silahla karşılık vermesinden ve işyerinin kalabalık olmasından korkan 3 soyguncu, plakasını söktükleri otomobille olay yerinden kaçtı. Yaşanan soygun girişiminden sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, kaçan 3 şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı. Kuyumcunun bulunduğu bölgenin 2 kilometre çevresinde bulunan güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, şüphelilerin plakasız kaçtığı otomobile benzer otomobiller üzerinde de araştırma yaptı.

KAR MASKELERİ GASİLHANEDE ÇIKTI
Güvenlik kameralarından zanlıların kaçtıkları plakasız otomobile ulaşan Gasp Büro Amirliği ekipleri, bölgede suça karışmış kişiler arasında İsmail B. (25), Hasan K. (24) ve Ali K.’nın (23) olduğunu tespit ederek, şahısları merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi’ndeki adreslerinde yakaladı. Yapılan sorgularında suçlarını itiraf eden 3 şüphelinin soygun planını hayata geçirmeden 3 gün önce kuyumcu dükkanının olduğu yerde keşif yaptıkları, olay günü de kuyumcu dükkanı açılmadan gelip beklemeye başladıkları ve işyeri açıldığında aracın plakasını sökerek kar maskelerini takıp içeriye girdiklerini söyledikleri öğrenildi. Şüphelilerin ayrıca olay yerinden kaçtıktan sonra suç aleti kar maskelerini bir caminin gasilhanesinin penceresinden içeriye attıkları ortaya çıktı.

YAKALANMALARINA ŞAŞIRMIŞLAR
Çeşitli suçlardan kayıtlarının bulunduğu öğrenilen şüphelilerin olaydan 3 gün sonra kendilerini yakalayan polislere, “Arabanın plakasını sökmüştük, bizi nasıl buldunuz” diyerek şaşırdıklarını söyledikleri öğrenildi. Yakalanmalarına şaşıran şüphelilerin, kendilerini televizyonda izledikten sonra da “Biz bu işe nasıl girdik. Biz bu işlerin adam değiliz. Nasıl cesaret ettik” dedikleri öne sürüldü.

Haklarında nitelikli yağma suçundan işlem yapılan 3 şüpheli, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA