Suriyeli Hasta Şanlıurfa'da Sağlığına Kavuştu

Suriyeli Fatma Hamadi, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, kafasındaki şişlik nedeniyle Beyin Cerrahi Polikliniğine başvuran 68 yaşındaki Hamadi'nin yapılan muayene ve tetkikler neticesinde, daha önce Suriye'de iki kez beyin tümörü nedeniyle ameliyat edildiği ve hastalığının tekrar nüksettiği tespit edildi.
Hastanın yeniden ameliyat edilmesine karar veren Op. Dr. Elif Akpınar ve Op. Dr. Kadir Oktay, yaklaşık 3 saat süren operasyon gerçekleştirdi. Hastaya kafa kemiğinin zarından yeni bir beyin zarı ve eksik olan kafa kemiğinin yerine yapay kafa kemiği kullanarak, yeni bir kafatası oluşturulup tümörün tamamına yakın kısmı çıkarıldı.
Söz konusu uygulamanın hastanede ikinci kez yapıldığı belirtildi.
Hastane yöneticisi Mehmet Gülüm, açıklamada, Türkiye'deki önemli sağlık kuruluşlarında uygulanabilen her türlü zorlu cerrahi işlemlerin hastanelerinde yapıldığını belirtti.

Şanlıurfalı vatandaşların başka şehirlere gitmeden sağlıklarına kavuşmalarının birinci hedefleri olduğuna işaret eden Gülüm, "Hekim arkadaşlarımı da böylesine zor bir ameliyatı başarı ile gerçekleştirmelerinden dolayı tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA