Bilecik İl Öğrenci Meclisi Başkanı Tavan Açıklaması

Bilecik Öğrenci Meclisi Başkanı ve İMKB Anadolu Lisesi öğrencisi Taha Berke Tavan, Türkiye geleceği açısından öneme sahip olan Türkiye Öğrenci Meclisi'nin, yetkili mercilerce hak ettiği değeri göremediğini gözlemlediklerini iddia etti.

Tavan, İMKB Anadolu Lisesi bahçesinde yaptığı basın açıklamasında, ülke genelinde 17 milyonu aşkın öğrencinin tek resmi temsilcisi Türkiye Öğrenci Meclisi'nin, 12. dönemine girildiğini hatırlatarak, meclisin oluşum sürecinin genel seçimlerden sonra temsil anlamında en büyük ikinci seçim olma özelliğine sahip olduğunu belirtti.

Demokrasisinin gelişmesi ve yeni liderlerin yetişmesi açısından önemli bir yeri bulunduğunu belirten Tavan, şöyle konuştu:
"Okul meclisleri, ülke genelinde istisnasız her yerde bulunmaktadır. Okul meclislerimiz okul içi etkinliklere ağırlık verirken, ilçe ve il meclislerimiz daha çok ilçede ve ilde bulunan ortak meseleler üzerinde çalışmalar yürütmektedir. Yapılan toplantılarda eğitim faaliyetleri üzerinde fikir alışverişlerinin yapılmasının yanında kültürel etkileşimin ve kardeşlik bağlarının gelişiyor olması gözlenmektedir. Ülkemiz geleceği açısından büyük öneme sahip olan Türkiye Öğrenci Meclisi maalesef yetkili mercilerce hak ettiği değeri görmediği üzülerek gözlemlenmektedir. TBMM ve MEB tarafından ortaklaşa imzalanan protokolle demokrasi eğitimi ve okul meclisleri yönergesi kapsamında faaliyetlerini yürüten öğrenci meclisi, yönergede TBMM'de toplanacağı açıkça ifade edildiği halde 2 yıldır TBMM dışında toplanmaktadır."
Kaynak: AA