Almanya'nın Afganistan'dan Askeri Malzeme Sevkiyatı

Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistan'da görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin sevki için Trabzon'da kurulan Lojistik Aktarma Noktası'nda getirilen araçlar, Almanya'ya gönderilmek üzere gemiye yüklenmeye başlandı.

Lojistik Aktarma Noktasındaki görevin tamamlanması dolayısıyla Trabzon Limanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Müşterek Üsler Destek Komutanlığı Müfettişi Koramiral Manfred Nielson, Afanistan'daki ISAF görevinin yaklaşık 3 hafta önce resmi olarak sona erdiğini vurgulayarak, tüm dünyadan 40 farklı ulusun bu göreve katılım sağladığını söyledi.

Bu kapsamda Alman ordusunun kullandığı malzemelerin Afganistan'dan sevki için Trabzon'da kurulan aktarma noktasının da faaliyetlerini tamamladığına dikkati çeken Nielson, son askeri araçların taşınmasının ardından aktarma noktasının da kapanacağını anlattı.
Nielson, son askeri malzemeleri taşıyacak olan Britannia Seaways gemisinin 5 kere Trabzon Limanı'na geldiğini ifade ederek, bu geminin son seferle birlikte binin üzerinde araç ve 45 bin adet askeri malzemeyi taşıdığını vurguladı.
Görevlerini başarılıyla tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Nielson, "Türk misafirperverliği olağanüstü etkileyiciydi. Trabzon'a ilk geldiğimiz günden itibaren en ufak bir olumsuzlukla karşılaşmadık. İlişkilerimiz çok kısa zamanda mükemmel bir seviyeye ulaştı. Herkes bizi bağrına bastı" dedi.

Trabzon'un çok etkileyici bir şehir olduğunu anlatan Nielson, bundan sonra tatil için Trabzon'a gelebileceğini söyledi.

Trabzon Lojistik Aktarma Komutanı Albay Stefan Hüller de Alman askerlerine ve sivil elemanlara karşı Trabzon'da gösterilen misafirperverlikten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Hüller, Trabzon'daki insanların kendilerini içten ve arkadaşça karşıladığını dile getirerek, bütün Türk resmi makamlarının da kendilerine son derece yardımsever davrandıklarını vurguladı.
- "800'ün üzerinde personel görev yaptı"
Trabzon'da 19 Nisan 2013 tarihinde kurulan lojistik aktarma noktasında bugüne kadar 800'ün üzerinde Alman askeri ve sivil personel görev yaptı.
Trabzon Lojistik Noktası'nın kapatılmasıyla birlikte 31 Ocak'a kadar ana personel ve 13 Şubat'a kadar da takviye askeri birlikler ülkesine dönecek. Aktarma noktası, 31 Mart 2015 tarihinde ise resmi olarak kapanacak.
Kaynak: AA