Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Değerlendirme Toplantısı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü İrfan Güvendi, emeklilik sürecini tamamlayan çalışanlarla performansa göre devam edeceklerini belirterek, “Birilerini idare etmek zorunda değiliz.

Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Değerlendirme Toplantısı
Kimse kimsenin yükünü çekmek zorunda değil” dedi.


Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi’nin da katıldığı, Trabzon Bölge Birliği’nin 2014 yılı değerlendirme ve 2015 yılı hedeflerinin belirlendiği değerlendirme toplantısı Trabzon’da düzenlendi.

Toplantıya, Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği'ne bağlı 6 ildeki 140'a yakın personel katıldı.

Değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Ergin Çubukcu, kooperatif çalışanlarının dairelerde veya makam odalarında değil, çiftçilerin yanında olmasını istedi. Çubukcu, Tarım Kredi’nin yeni dönemdeki çalışma ilkelerine ait bilgiler vererek, geçmiş dönemlerin değerlendirmesini yaptı. Fayda maliyet esaslı çalışacaklarını belirten Çubukcu, “Performans değerlendirmesi yapılacak ona göre maliyeti kazancının üstünde olan personeli işten çıkartacağız. Yetki ve Rütbe konusunda performansa ve yeteneğe bakacağız” dedi.

Bütün şubelerin ve personelin planlı şekilde çalışacağını ifade eden Çubukcu, “Günlük haftalık yıllık planlar yapacağız. Satışlarınızı ve satış gelirlerimizi arttıracağız. Finans maliyetini hesaplayarak bir satış politikası izleyeceğiz. Personel taleplerimiz ihtiyaçlarımıza göre belirlenecek. Yapacak olduğumuz alımlar ihtiyaçlara göre belirlenecek. Tahsilât oranımızı arttıracağız. Devamlı Mazeret olan ve olumsuz düşünceler içindeki insanlardan uzak duracağız. Sürekli sahada olacağız, üreticimizin, çiftçimizin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü İrfan Güvendi, Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane Kooperatif çalışanlarının bulunduğu değerlendirme toplantısından Tarım Kredi Kooperatiflerinin kendi markasıyla üretim yapmasını hedeflediklerini belirtti.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin 150 senelik bir mazisi olduğunu ancak bir marka oluşturamadığını ifade eden Güvendi, "Bizim işimize odaklanmamız gerek. Bizim de bu memleket için çiftçilerimiz için yapacağımız çok fazla şey var. Artık bazı şeyleri geride bırakıp önümüze bakmamız lazım geliyor. Bu memlekette markalar üreten bir kuruluş olmamız lazım geliyor. Biz de bunun lazım geleni yapmaya çalışacağız. Bu bizim görevimizdir. Güzel şeyler yapmak yolunda koşuşturacağız" şeklinde konuştu.

Kurumun yeni zamanda her yönüyle daha aktif olacağını ifade eden Güvendi, “Birilerini idare etmek mecburiyetinde değiliz. Bu kuruluş birilerini idare etmek mecburiyetinde olmayacak. Kurumda çalışan herkes buraya sahip çıkacak. Bu kuruma sahip çıkmayana bu kuruluş sahip çıkmayacak. Ekmeğinin kıymetini bilmeyen, işinin kıymetini bilmeyen, arkadaşının kıymetini bilmeyen arkadaşlar ile yollarımızı ayıracağız. İsterse bu kuruma 2 sene evvel girmiş olsun. Bu ekiple koşacak arkadaşlar ile yola devam edeceğiz. Koşacak isteği, arzusu, cesareti yoksa bu şahıslarla yollarımızı ayıracağız. Burası devlet dairesi değil. Biz hazinenin bütçesinden bir kaynak almıyoruz. Koşmayan bir arkadaşımız koşan bir arkadaşın hakkını yiyor demektir” diye konuştu.

Toplantının sonunda Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi’ye Bölge Müdürü Ergin Çubukcu tarafından üzerinde isminin yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye edildi.
Kaynak: İHA