Ünlü Müzisyenden Gençlere Meslek Tavsiyesi

Aile baskısıyla mühendislik eğŸitimi alan, ancak müzisyenliğŸi seçen KürşŸad Terci, gençlere sevdikleri meslekleri tercih etmelerini tavsiye etti.

YaşŸar ǜniversitesi'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin klasik gitar alanında sayılı isimleri arasında yer alan Terci'nin, UşŸak'ta yün iplik fabrikası sahibi babasının ve mühendis amcalarının yoğŸun baskısı üzerine üniversitede mühendislik eğŸitimi aldığŸı belirtildi.
Diploma aldığŸı gün ailesine müzisyen olmak istediğŸini söyleyen Terci'nin Bilkent ǜniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik programlarından yüksek onur derecesi ile mezun olarak müziğŸe olan yeteneğŸini kanıtladığŸı ifade edildi.
Açıklamada, YaşŸar ǜniversitesi Müzik Bölümü BaşŸkanı olarak çalışŸmalarını sürdüren Terci'nin şŸu sözlerine yer verildi:
"Aslında endüstri mühendisliğŸi bölümünden mezun olduktan sonra işŸim hazırdı. Herkes babamın fabrikasının başŸına geçeceğŸimi düşŸünüyordu. Ancak bu işŸi yaparsam çok mutsuz olacağŸımı anlamışŸtım. LJocuğŸunuzun meslek seçerken öncelikli olarak nasıl para kazanacağŸını düşŸünmeyin. Zaten sevdiğŸiniz bir mesleğŸi yapıyorsanız başŸarı da kazanç da beraberinde gelecektir. Bu yüzden gençler başŸkalarının değŸil kalplerinin sesini dinlesinler."
 
Kaynak: AA