Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepkiler

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Sami Payza, Charlie Hebdo dergisinde çıkan ve Hz. Muhammed'i tasvir eden bazı karikatürlere Cumhuriyet Gazetesi'nde yer verilmesine tepki gösterdi.

Payza, yaptığı yazılı açıklamada, Fransa'da yayın yapan derginin çalışanlarına yapılan saldırıyı onaylamadıklarını belirtti.

Yapılan katliamı İslam diniyle bağdaştırmak isteyenlerin, İslam dininin her zaman yaşatan bir din olduğu gerçeğini bilmeleri gerektiğini vurgulayan Payza, "Ancak Fransa'da yayın yapan ve son yayını ile mensubu olduğumuz yüce dinimizin Peygamberi olan Hazreti Muhammed'e yönelik aşağılayıcı çizimler yaparak ifade özgürlüğü maskesiyle hakaret eden Charlie Hebdo Dergisi'ne sözde destek vermek isteyen Cumhuriyet gazetesinin bu dergiden alıntılar yaparak gazetesinde yayınlaması tahammül sınırlarını zorlayan ve haddi aşan bir davranış olmuştur. Tamamen art niyetli bir davranış olan ve basın özgürlüğü maskesi altında İslam dinine hakaret içeren yayınları sayfalarına taşıyan Cumhuriyet gazetesi, geçmişte olduğu gibi bugün de tek gayesi olan İslam düşmanlığını kendince perçinleyerek hakaret ve saldırılarına bir yenisini katmıştır" ifadelerini kullandı.
Basın özgürlüğünün hiçbir kimsenin inancını rencide edecek, hakarete uğratacak bir tavır içerisinde olmaması gerektiğini kaydeden Payza, adına özgürlük diyerek insanların inancına, kültürüne yönelik saldırı kimden gelirse gelsin en büyük hakaret olduğunu vurguladı. Payza, şöyle devam etti:
"İslam dinini son yıllarda kasıtlı olarak terör ile birleştirmeye çalışarak yeni bir İslamifobi oluşturmaya çalışanların adeta taşeronluğuna soyunan Cumhuriyet gazetesi, yüzde 95'i Müslüman olan Türkiye halkından derhal özür dilemeli ve aştığı hadden dolayı hukuk önünde hesap vermelidir. Cumhuriyet gazetesinin yapmış olduğu tam bir provokasyondur. Bu şekilde Müslümanlara, Hz. Peygamber üzerinden inançlarımıza hakaret eden bir mizah dergisini destekler mahiyette yayın yapması toplumumuzu derinden zedelemiştir. Yapılan bu saldırı kesinlikle basın özgürlüğü değil, alenen hakarettir. Bugüne kadar her fırsatta inancımıza saldıran, inançlı insanlara düşman olduğunu açıkça bir çok yayınında ifşa eden Cumhuriyet gazetesini bu tavrından dolayı bir kez daha kamuoyu önünde kınıyorum."
Kaynak: AA