Vali Kamçı, Suriyeli Çocukların Sevincine Ortak Oldu

Ülkelerinde iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan ve Malatya’daki Beydağı Konaklama Tesisinde barınan Suriyeli 2 çocuğa protez bacak ve kol takıldı.

Vali Kamçı, Suriyeli Çocukların Sevincine Ortak Oldu

Konteyner kentte yaşayan Suriyeli Muhammed ve Rama’ya, savaşta kaybettikleri kol ve bacaklarının yerine protez takıldı. Malatya Valisi Süleyman Kamçı da, Suriyeli 2 çocuğun bu mutlu anlarında onları yalnız bırakmadı. Protez kol ve bacak takılacak Suriyeli çocukların buruk sevincine ortak olmak amacıyla konteyner kentte bulunan sağlık merkezinde çocuklarla sohbet eden Vali Kamçı, kamptan sorumlu Vali Yardımcısı Latif Memiş ve Kamp Yöneticisi Nihat Yazıcıoğlu’dan da bilgiler aldı.

Sağlık merkezinde daha sonra Suriyeli Muhammed’e sağ bacak, Rama’ ya ise sol kol protezi takıldı. Protezlerin takılmasını izleyen ve Alman Ottobock firma yetkilisinden protezler hakkında bilgi alan Vali Kamçı, “Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ın Alman firması ile yaptığı işbirliği çerçevesinde bağış olarak verilen protezler savaşın izlerini taşıyan bu çocuklarımıza takılacak. AFAD yetkililerine, Firma yetkililerine ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın ülkelerinde huzur bir an önce sağlanır ve aileleri ile birlikte ülkelerine geri dönerler diye temennide bulunuyorum” dedi.

Vali Kamçı, daha sonra protezi takılan Muhammed’in bir süre yürüme ve proteze uyum çalışmasını izledi. Suriyeli küçük Rama ise sevincini Vali Kamçı’ya sarılarak gösterdi ve “şükran, şükran“ diyerek teşekkürlerini iletti. Vali Kamçı ise protezleri takılan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA