Necati Cumalı Urla’da Özlemle Anıldı

Urlalı yazar Necati Cumalı, ölümünün 14. yıldönümünde sevgi ve özlemle anıldı.

Necati Cumalı Urla’da Özlemle Anıldı

Necati Cumalı dostları, Urla Belediyesi’nin Cumalı’nın ölümünün 14. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği anma etkinliğinde bir araya geldi. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte; Urlalı yazar Ali Rıza Duran, Necati Cumalı ile olan sohbetleri anlattı. Türk tiyatrosu oyun yazarlarından Urla’nın Bademler Köy Tiyatrosunda Sanat Yönetmenliği yapan tiyatrocu Haluk Işık da, Cumalı’nın yaşadığı topraklar ve o topraklarda yaşayan insanlardan beslendiğini söyleyerek, konuşmasında edebiyatın birçok dalında eserler vermiş Cumalı’nın tüm aydınlar gibi yol göstericiliğini anlattı.

“CUMALI İLE GENÇLERİ BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Cumalı’nın, Urla şiirini okuyarak konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar “Çok sevdiği memleketi Urla’dan ilham almış, eserlerinde Urla’yı ve Urlalıları yansıtmış Cumalı’yı aramızdan ayrılışının 14’ncü yılında saygıyla anıyorum” dedi.

Urla tarihinin, geçmişi ve farklı kültürlerin bir arada yaşadığı zengin bir mozaik olduğunu söyleyen Başkan Uyar, şöyle konuştu: “Bu mozaik; Cumalı gibi birçok sanatçı, düşünür ve ismini tarihe yazdıran çok değerli insanlar ile renklendi. Necati Cumalı adına düzenlemiş olduğumuz Edebiyat Ödülü ile genç yazarları teşvik etmeye, Cumhuriyet döneminin usta edebiyatçısı Cumalı’yı gençlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz.”
Necati Cumalı’nın Susuz Yaz’ını yıllar sonra yeniden okuyarak eski bir dostla buluştuğunu söyleyen Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de, şunları söyledi: “Eserlerinden bir sahil kasabası olarak tanıdığım Urla’da şimdi görev yapıyor olmak benim için bir ayrıcalık. Anadolu insanları ile ilgili çok kıymetli gözlemleri olan Cumalı’yı rahmetle anıyorum.”

NECATİ CUMALI EDEBİYAT ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU
Anma etkinliğinin ardından bu yıl ikincisi düzenlenen Necati Cumalı Edebiyat Ödül Töreni gerçekleşti.

Urla Belediyesi ve Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle yazın hayatına katkıda bulunmak, genç yazarları teşvik etmek ve desteklemek amacıyla yapılan, bu yıl öykü dalında düzenlenen Necati Cumalı Edebiyat Ödülü’nü kazanan “On Üç Sıfır Sıfır” kitabı ile Ercan Y. Yılmaz, ödülünü Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’dan aldı.

“Beni bu ödüle layık gören saygıdeğer Seçici Kurul üyelerine; böylesine anlamlı bir ödülü düzenleyen Urla Belediyesi ile Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği'ne teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Yılmaz; “Ödüllerin yazar için bir rahatlama olmaması gerektiği; aksine, ödüllerin yazarın omuzlarına artı bir yük bindirdiği bilinciyle hareket ettiğimi belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA