Polis’ten Öğrencilere Önce Leblebi İkramı Sonra Uyarı

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “İlk Adımda Dost Eli” projesi kapsamında Hitit Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya gelen öğrenci ve velileri ilin güvenliği ve yaşam alanları hakkında bilgilendiriliyor.

Polis’ten Öğrencilere Önce Leblebi İkramı Sonra Uyarı

Hitit Üniversitesi tarafından kentin ana arterlerinde oluşturulan standlarda karşılanan öğrenci ve velileri üniversite görevlileri tarafından fakülte ve yüksek okullara yönlendiriliyor.

Proje kapsamında üniversiteyi kazanan ve kayıt yaptırmak için gelen öğrencileri bilgilendirmek amacıyla Mühendislik Fakültesi bahçesine stant açıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde alanında uzman polisler, aileler ve öğrencilerle birebir görüşme yapıyor. Öğrenci ve ailelere önce leblebi ikram eden polisler, daha sonra ise güvenlik ve terör konusunda uyarılarda bulunuyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ise narkotik suçlarla ilgili bilgilendirme yapıyor. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan projede polis ve öğrenci ilişkilerini güçlendirmek, terör örgütlerinin propagandalarını etkisiz hale getirmek amaçlanıyor.

GENÇLER GELECEĞİMİZİN GÜVENCESİ
İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, gençlerin geleceğin teminatı ve bu ülkenin güvencesi olduğunu söyledi.

Proje kapsamında öğrencilerin yanı sıra ailelerle de polis ekiplerinin birebir görüşmeler yaptığını dile getiren Tarancı, bu görüşmelerde asayiş ve güvenlik konularının yanı sıra kentin tarihi ve kültürel yapısı ile yaşam alanları hakkında bilgilendirmeler yapıldığını belirtti.

Tarancı, üniversite öğrencilerine sağlık, mutluluk içinde başarılı ve huzurlu bir eğitim hayatı diledi.
Kaynak: İHA