Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Hız Kazandı

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Kurban Bayramı öncesi şekerleme, tatlı ve börek gibi ürünleri üreten ve satan bin 421 iş yerini denetlediklerini, 17'sine 110 bin 410 lira idari para cezası uyguladıklarını bildirdi.

Temel, yazılı açıklamasında, başkentlilerin bayramı sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için tatlı, çikolata, pasta, börek imalat ve satış yerlerine yönelik denetimlerin artırıldığını belirtti.

İmalathane ve satış yerlerinin, hijyen şartlarının yanı sıra kullanılan ürünler, son kullanma tarihleri, depolama şartları yönünden de incelendiğini ifade eden Temel, artan yoğunluk sebebiyle bazı işletmelerde özellikle hijyen konusunda meydana gelebilecek aksaklıklara asla müsamaha göstermeyeceklerini kaydetti.

Denetimlerin bayram boyunca da devam edeceğini belirten Temel, bayram öncesi şekerleme, tatlı ve börek gibi ürün üreten ve satan bin 421 iş yerini denetlediklerini kaydetti.

Bu işletmelerden 17'sine 110 bin 410 lira idari para cezası uyguladıklarını bildiren Temel, vatandaşlardan gördükleri aksaklıkları 174 Alo Gıda Hattı ile il ve ilçe müdürlüklerine bildirmelerini istedi.
Kaynak: AA