Erzincan'da 'Kamu İç Kontrol Standartları' Konulu Seminer

Erzincan Üniversitesi'nin (EÜ) ev sahipliği yaptığı Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından bölge üniversitelerin harcama yetkililerine yönelik "Kamu İç Kontrol Standartları" semineri düzenlendi.

EÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Hukuk Fakültesi Salonu'nda düzenlenen seminer iki oturum halinde gerçekleştirildi.

İlk oturuma üniversitelerin genel sekreterleri, ikinci oturuma üniversite rektörleri katıldı.

Seminer'de konuşma yapan EÜ Rektörü Prof.Dr. İlyas Çapoğlu, "İster kişi olsun, ister kurum olsun başarılı olmanın temel yolu bir standart oluşturulması ve ilkelerin belirlenmesidir. İlkeler doğrultusunda hareket etmek daima başarıyı getirir. Biz de bunun için burada toplandık. İlkeleri koyduktan sonra o ilkelere ne kadar sahip çıkmışız, o ilkelere ne kadar uymuşuz. Bunları gözden geçirmek için bu toplantıyı düzenledik" dedi.

Konuşmacı olarak katılan Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Bülbül, 'Kamu İç Kontrol Standartları' hakkında bilgi vererek dikkat edilmesi gereken hususlarını anlattı.
Bülbül, "Bu toplantılarda tespit ettiğimiz eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Burada düzenlediğimiz toplantıda da 'Kamu İç Kontrol Sistemi' genel bir çerçevesini çizmek, ama en önemlisi de büyük bir yap-bozun parçası olan iç kontrolün, bu yap-bozdaki yerini göstermek, ayrıca iç kontrolün yönetime olan katkısını da anlatmak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
Seminere Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve Atatürk Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioglu katıldı.

Kaynak: AA