Denizli'de Mermercinin Talepleri İçin Özel Toplantı

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Denizlili mermercilerin sorunlarının çözümü için ilgili bakanlıklarla ortak bir toplantı düzenlenmesi kararının alındığını söyledi.

Doğal taş sektöründe faaliyet gösteren bir grup iş adamı, AK Parti İl Başkanlığında Örki ile bir araya geldi.
AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın katıldığı toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Örki, Denizli'nin mermercilikte önemli bir yerde bulunduğunu belirtti.

Hem ülke içinde hem de ihracatta Denizli mermerinin tercih edilir konumda olduğunun altını çizen Örki, şöyle konuştu:
"Dünyada marka haline geldik. Sektör zaman zaman işçi bulma gibi sıkıntılar yaşıyor. Bizler de iş adamlarımızın sektördeki sıkıntılarına beraber çözüm bulmak için milletvekillerimiz ve belediye başkanımız ile birlikte bir toplantı yaptık. Sektörün sıkıntılarını ve iş adamlarımızın çözüm önerilerini dinledik. Mermercilerimiz orman izinleri, arazi ruhsatı ve Çinli firmaların Türkiye'de ocak açmasıyla ilgili sorun yaşadıklarını ifade ettiler. Vekillerimiz de konuyla ilgili Ankara'da Enerji Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortak bir toplantı düzenleyip konuyu görüşecekleri sözünü verdiler."
Kaynak: AA