Akdeniz Üniversitesi’nde Sosyal Erasmus Çalışmaları

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinasyonunda yeni Erasmus programıyla birlikte, program gereklerinden biri olan "Sosyal Erasmus Boyutu"nda da çalışmalar başlattı.

Akdeniz Üniversitesi’nde Sosyal Erasmus Çalışmaları

Akdeniz Üniversitesi tarafından Sosyal Erasmus Boyutu kapsamında Erasmus Programı’na dahil Avrupa ülkelerinden gelen Erasmus öğrencileri için çeşitli sosyal aktiviteler düzenlendi.

Erasmus öğrencileri için futbol turnuvası ve rafting turu düzenlendiği belirtilirken, önümüzdeki haftalarda ise Pamukkale gezisi gerçekleştireceği kaydedildi. Etkinliklerin amacının Erasmus öğrencilerinin Türkiye'yi tanıması ve Türk kültürü hakkında bilgi edinmesini sağlamak olduğu bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, ofis olarak ‘Sosyal Erasmus’ boyutunda öğrencileri için düzenlenen sosyal faaliyetlere maddi ve manevi katkı sağladıklarını bildirdi. Prof.Dr. Özkan, “Erasmus öğrenci hareketliliği sürecinde eğitim ve öğretimin yanında Erasmus öğrencilerimiz sosyal alanda da gelişime ve desteğe ihtiyaç duymaktadır. Öğrencilere bu desteği ESN Akdeniz Üyeliği ve akademik danışmalığını verdiğimiz Uluslararası Gençlik Topluluğu aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Sosyal Erasmus, üniversitemize ve Ülkemize gelen Erasmus öğrencilerinin memnuniyetleri açısından da çok önemli. Nitekim geçtiğimiz yıl üniversitemize gelen öğrenci sayısında bu yıl çok ciddi bir artış söz konusu” dedi.

Öte yandan yıl içerisinde düzenlenen kültürel geceler, özel gün kutlamaları, piknikler ve geziler ile Erasmus öğrencilerini destekleyen Akdeniz Üniversitesi’nin eğitim ve öğretimi çok yönlü değerlendirerek uluslararasılaşma çalışmalarını da sürdürmeye devam ettiği ifade edildi.
Kaynak: İHA