Sivas İl Özel İdaresi'nin Çalışmaları

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapılan Et Entegre Tesisi, İl Halk Kütüphanesi, 112 Çağrı Merkezi ve Vali Zübeyir Kemelek İlkokulu'ndaki inşaat çalışmalarının devam ettiği bildirildi.


Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, 2014 yılı yatırım programında yer alan projelerin kente ciddi anlamda prestij ve kalkınma sağlayacağı belirtildi. Ulaş ilçesi Kovalı mevkisine yapılan Et Entegre Tesisi'ndeki çalışmalar hakkında bilgi verilen açıklamada, tesisin bölge ve şehrin hayvancılığına büyük katkılar sağlayacağı ifade edildi. Günlük 250 büyükbaş, 500 küçükbaş hayvanın kesim işlemlerinin 4 bin 812 metrekarelik alanda yapılabileceği tesiste, bin 735 metrekare padok, 167 metrekare su deposu, 875 metrekare makine kazan dairesi ve bin 50 metrekare idari ve sosyal tesis alanının bulunduğu kaydedildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdaresi tarafından şehir merkezine yapılan İl Halk Kütüphanesi'nin ise 2 bin 395 metrekare alanda hizmet vereceği belirtildi. Binada, çocuk kitaplığı, görme engelliler kitaplığı, elektronik kitaplık, kent kitaplığı, süreli yayınlar salonu, okuma salonu, grup çalışma odaları, serbest okuma holü, görsel ürün reprodüksiyon kitaplığı, müzik kitaplığı, sesli ürünler bölümü ve araştırmacı odalarının bulunacağı açıklandı. İl Halk Kütüphanesi'nde ayrıca, seminer ve sergi salonu, kitap, cilt ve restorasyon atölyeleri, fotoğraf, mikrofilm, prodüksiyon laboratuvarlarının bulunacağı ifade edildi.

Finansmanı İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanan ve Kardeşler Mahallesi'nde 3 bin 500 metrekare alana 2 katlı olarak inşa edilen Acil Çağrı Merkezi inşaatında sona yaklaşıldığını kaydedildi. Merkezin tamamlanmasının ardından vatandaşların polis, itfaiye, jandarma ve acil sağlık hizmetlerine "112 Acil" numarasından ulaşabilecekleri belirtildi.

Merkezde, ASELSAN tarafından mekanik ve teknik sistemlerin kurulacağı, acil müdahale gerektiren her türlü kara, hava, su kazalarında, yangın, deprem, sel gibi doğal afetlerde sisteme çağrı düştüğü andan itibaren uydudan yer tespiti yapılacağı ve 7 gün 24 saat müdahale edilebileceği bildirildi.

Öte yandan, merhum Vali Zübeyir Kemelek adına Mevlana Mahallesi'ne 24 derslikli ilkokul yapıldığı ve okulun 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçeceği kaydedildi.

Kaynak: AA