Yeni Eğitim Öğretim Yılı ve Okul Açılışı

Artuklu ilçesinde hayırsever işadamı Mehmet Konuş ve eşi tarafından yaptırılan Elifana Mehmet Konuş İlkokulu'nun açılışı ve yeni eğitim öğretim yılı törenle başladı.


Yenişehir Mahallesinde 28 derslikli yapılan okulun açılışında konuşan Vali Mustafa Taşkesen, okul öncesi eğitimin önemini anlattı.

Türkiye'de 17 milyonluk bir eğitim ordusunun bulunduğunu, bu ordunun 16 milyonunu öğrencilerin oluşturduğunu belirten Taşkesen, Hollanda, Yunanistan, Bulgaristan gibi birçok ülke nüfusundan daha fazla sadece öğrencilerinin olduğunu kaydetti.

Bu eğitim ordusunun beklentileri karşısında ağır bir yükün altında olan eğitim sisteminin bulunduğunu, bu eğitim sisteminin en başında evde başladığını ifade eden Taşkesen, şöyle konuştu:

"Çocuklarımıza madden refah sağlama konusunda hiçbir sıkıntımız yok ama manevi yön çok tartışılır. Aileler, kaliteli beraberlik ve birlikteliğe çok önem vermesi gerekiyor. Çocuklarımıza sevgiyle yaklaşarak onlara sevgimizi hissettirmemiz lazım. 2014-2015 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyor ve bu okulun yapımında emeği geçen Konuş ailesine de teşekkürlerimi sunuyorum."

Mardin Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Akdağ ise eğitim merkezlerinde yetişecek olan öğrencilerin ülkenin ekonomisine, bilgisine ve birikimine katkı sağlamalarını arzu ettiklerini söyledi.

Daha sonra okulun açılışı yapıldı.

Kaynak: AA