Samsun’da Bes Üyeleri Bordro Yaktı

Samsun’da Büro Emekçileri Sendikası (BES) tarafından Vergi Dairesi önünde düzenlenen basın açıklamasının ardından sendika üyeleri maaş bordrolarını yaktı.

Samsun’da Bes Üyeleri Bordro Yaktı

BES Samsun şubesi tarafından bugün Vergi Dairesi önünde basın açıklaması yapıldı. Ek zam ve sendikal talepleriyle ilgili yaptıkları basın açıklamasının ardından tepki göstermek amacıyla maaş bordrolarını yaktılar.

2014 enflasyon farkının kamu emekçilerine ek zam olarak ödenmesini, ekonomik kayıplarının karşılanması talebinde bulunan BES Samsun Şube Başkanı İsrafil Şahin, “Tüm kamu emekçilerine 2014 enflasyon farkı kadar ek zam ödenmesini istiyoruz. Kamuda en düşük ücretin yoksulluk rakamı olan 3 bin 826 TL’ye çıkarılmasını, aynı iş yapanlar arasında ücret adaletinin sağlanmasını, ek ödemelerin temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmasını, açlık sınırının altındaki ücretlerin vergiden muaf tutulmasını, yoksulluk sınırının altındaki ücretlerin en düşük vergi diliminden vergilendirilmesini istiyoruz. 2013-2014 yılına ilişkin ikramiye, fazla çalışma ücreti, yol ücreti ve kadroya geçişler nedeniyle oluşan ekonomik kayıpların karşılanmasını ve güvence altına alınmasını istiyoruz. Performans sistemi uygulamalarına son verilmesini, başta taşeron çalıştırma olmak üzere güvencesiz çalıştırmanın yasaklanmasını, 4/B, 4/C, sözleşmeli, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini, işçi sağlığı ve iş güvenliği koşullarının oluşturulmasını istiyoruz. İnsanca yaşam ve çalışma koşulları için, grevli toplu sözleşme hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılmasını ve özgür bir toplu sözleşme düzenin oluşturulmasını istiyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından BES üyeleri maaş bordrolarını yaktı.
Kaynak: İHA