Nevşehirli Müezzinden Haber Alınamıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gezmeye giden Nevşehirli Müezzin Esat Karagöz'den 20 gündür haber alınamıyor.


Nevşehir'in Acıgöl ilçesi Çayırlık Mahallesi'ndeki Yeni Camii'de görevli Müezzin Karagöz, 13 Ağustos'ta Güney Doğu illerini gezmek için evinden ayrıldı.

21 Ağustos'ta Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde, Irak Şam İslam Devleti örgütü üyesi olduğu şüphesiyle terör örgütü üyeleri tarafından alıkonulduğu ve daha sonra serbest bırakıldığı haberleri bazı basın kuruluşlarında yer alan Karagöz'den bu tarihten sonra haber alınamadı.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde yaşayan anne Gülser Karagöz, oğlunun her yıl Türkiye'nin çeşitli bölgelerini yıllık izin döneminde gezdiğini söyledi.

Medyadan en son Şırnak'ta olduğunu öğrendikleri oğlunun eve dönmediğini belirten Anne Karagöz, hayatından endişe ettikleri oğlunun bulunması için yetkililerden yardım istedi.

- Oğlu, babasına mektup yazdı

Halime Karagöz ise eşinin bulunması için yeteri kadar araştırma yapılmadığını iddia etti. Çocukları Berre ve Talha'nın babalarının dönmemesinden psikolojik olarak etkilendiklerini anlatan Karagöz, oğlu Talha'nın babasına "Babacığım bir an önce gel, seni bekliyoruz" diye başlayan bir mektup yazdığını kaydetti.

Eşinin sağ salim bulunması için dua ettiğini belirten Karagöz, şöyle konuştu:

"Eğer örgütün elinde değilse birileri kaçırmıştır. Neden 20 gündür bir haber yok. Bence araştırılmıyor, araştırılsaydı mutlaka bulunurdu. Benim eşimin hiçbir suçu yok. Ne IŞİD üyesi ne de herhangi bir terör örgütüyle ilgisi var. Eşim 25 yıllık müezzin, sağ-salim bulunmasını istiyorum. Kayıp başvurusu yaptık. Şu anda elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Eşimin bulunması için Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Dışişleri Bakanımızdan yardım istiyorum."

Kaynak: AA