Şehzadeler Belediyesi Şantiyesi Kuruluyor

Şehzadeler Belediye Meclisi, Ağustos ayı meclis toplantısında bir araya geldi.

Şehzadeler Belediyesi Şantiyesi Kuruluyor
Toplantıda konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, eski askeri hastane alanının, belediye şantiye alanı olarak tahsis edildiğini söyledi.

Şantiyenin bir ay içerisinde faaliyete geçeceği belirtildi.
Şehzadeler Belediyesi 5. Meclis Toplantısı, Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 11 gündem maddesi görüşüldü. Başkan Çelik, yaptığı açılış konuşmasında son bir ay içerisinde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Şehzadeler Belediyesi olarak 30 gün 30 gece düzenlenen etkinliklerle Manisalılara unutulmaz bir Ramazan ayı yaşattıklarını belirten Başkan Çelik, programlarda emeği geçen herkese ve Manisa halkına teşekkür etti” dedi.

Şehzadeler Belediyesi logosu için profesyonel destek aldıklarını belirterek sözlerine devam eden Başkan Çelik, logonun önümüzdeki ay düzenlenecek mecliste kamuoyuna duyurulacağını söyledi.

Şehzadeler Belediyesi şantiyesinin bir ay içerisinde faaliyete geçeceğini belirten Başkan Çelik, “Şehzadeler Kaymakamlığımız, eski askeri hastane alanını geçici olarak belediyemize tahsis etti. Yeni bir şantiye alanı kuruluncaya kadar bu alanı kullanacağız. Şantiyemiz de yaklaşık 1 ay içerisinde faaliyete geçmiş olacak” dedi.

Şehzadeler Belediyesi’nin nikah işlemlerini almaya başladığını ifade eden Başkan Çelik, “Evlendirme memurluğumuz tüm hazırlıklarını tamamladı. Bugün itibariyle nikah işlemlerini yapmaya hazır durumdayız. Tarihi Bedesten’de de çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Fakat orada yapılacak her işle ilgili kuruldan izin alınması gerekiyor. Projenin onaylanması faslı bir işi uzatıyor. İnanıyoruz ki bu ay içerisinde kurulla ilgili süreçler de tamamlanarak, bu ay içerisinde tamamlanmış olacaktır” diye konuştu.

Başkan Çelik, son olarak MHP’li Meclis Üyesi Gözde Erdoğan Aloğlu ve Özcan Nalbantlar’ın başka görevlerde yer almak üzere istifa ettiğini, yerine Sezgin Say ve Mustafa Ertem’in meclis üyeliğine katıldığını kaydetti.

Başkan Çelik’in konuşmasının ardından yoklama yapılarak, gündem maddelerinin oylamasına geçildi. 11 madde meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP Grup Başkan Vekili, Hüseyin Erkenci, DSİ kanalında hayatını kaybeden çocukların ailelerine başsağlığı dileyerek, kanalların şehir içinden kaldırılmasını istedi. Erkenci ayrıca, demiryolu yapımında 1/100 binlik çevre düzeni planına belediye tarafından itiraz edilmesini talep etti. Erkenci, “Büyükşehir kuruldu, iki tane ilçe oldu, mallar nasıl, nereye göre paylaşıldı. Bizim olduğumuz ilçede bir tane nikah salonu var ama bize verilmemiş. Cengiz Ergün nikah mı kıyacak ki? Hayır. Gelsin istiyorsa, bize ait olan nikah salonunda kıysın. Saçma sapan bir dağıtım olmuştur. Mahkemeleşerek, bu sorunlar çözülmeye başlıyor. Mal paylaşımının adil olmadığını, saçma olduğunu söylemek istiyorum” dedi.

Başkan Çelik’in meclis üyeleriyle uyumlu bir şekilde çalıştığına dikkat çeken MHP Grup Başkan Vekili Ziya Elmalı da, mal paylaşımında yapılan adaletsizliğin çözüme kavuşturulmasını istedi. AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı ise, 10 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin hayırlar getirmesi diledi.

Kanalda hayatını kaybeden çocukların ailesine başsağlığı dileyen Başkan Çelik ise, “Göreve geldiğim günden bu yana hızlı tren hattının çevre yolunun dışından çıkarılması ve DSİ sulama kanallarının kapatılması ya da çevre yolunun dışına aktarılması konularının takipçisi oldum. Hızlı tren hattının çevre yolunun dışından geçirilmesi için ciddi bir noktaya gelindi. DSİ, yeni dönemde yaptığı bütün sistemleri kapalı olarak yapıyor. Eski sistem kanallarla ilgili çalışmalarda devam ediyor. Bu anlamda bir ön ihale aşamasına gelindi. İnanıyorum ki yaklaşık 3 yıllık bir süreç sonunda bu durumdan kurtulmuş olacağız. Ailelerimizin de bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyorum. 1/100 binlik konuyla ilgili itirazlarımızı yaptık. Öte yandan, maalesef adaletsiz bir şekilde yapılan mal paylaşımı konusunda da gerekli başvurularımızı yaptık. İnanıyorum ki üç başkan uzlaşı sağlayarak, yapılan haksızlıkları en kısa sürede gidermiş oluruz” dedi.

Eylül ayı meclisinin 1 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’de toplanılmasına karar verildi.

Kaynak: İHA