Döşemealtı'nın İlk Alışveriş Merkezi Kiralandı

Döşemealtı ilçesindeki Yeşilbayır Kültür ve Alışveriş Merkezi, 10 yıllığına Elis Grup Enerji Turizm ve Sanayi Ticaret Limited Şirketine kiralandı.

Mülkiyeti Döşemealtı Belediyesine Yeşilbayır Kültür ve Alışveriş Merkezi, üçüncü ihalede sahibini buldu. İhale, komisyon huzurunda açık arttırma usulüyle gerçekleştirildi.

İhaleye giren tek firma olan Elis Grup Enerji Turizm ve Sanayi Limited Şirketi, muhammen bedel üzerinden yıllık 710 bin lira artı KDV karşılığında yatırımın yeni sahibi oldu.
İhaleyi alan firmanın yönetim kurulu başkanı Alper Olmuş, alışveriş merkezini 45 güne kadar kullanıma hazır hale getirmek için çalışacaklarını söyledi.

Öncelikli amaçlarının bölge halkının ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte düzenlemeler yapmak olduğunu belirten Olmuş, "Bunun için AVM danışma ofislerinden fizibilite çalışması için destek alacağız ve en uygun konseptle Döşemealtı'na hizmet vereceğiz" dedi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise alışveriş merkezinin, ilçenin sosyal ve kültürel açıdan önemli bir eksiğini kapatacağını düşündüğünü dile getirdi. Projenin, dönemin Yeşilbayır Belediye Başkanı Hasan Akalın tarafından hazırlandığını hatırlatan Genç, "Daha sonra da Nurettin Tursun Başkan devam ettirdi ve açılışı da bizlere nasip oldu. Hem ihaleyi alan firma yetkililerine hem de bölgemize hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Alışveriş merkezinde tiyatro, düğün ve sinema salonları, yeme-içme alanı, farklı büyüklüklerde dükkanlar ve bir büyük market alanı bulunuyor. Bodrum ve zemin dahil toplam 4 kattan oluşan alışveriş merkezi, 21 bin 200 metrekare alandan oluşuyor.
Alışveriş merkezinin içindeki tiyatro salonunun kullanım hakkı da Döşemealtı Belediyesine verildi.

Kaynak: AA