Şair Bekir Sıtkı Erdoğan, Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Tedavi gördüğŸü GATA HaydarpaşŸa EğŸitim Hastanesi'nde 88 yaşŸında hayatını kaybeden şŸair Bekir Sıtkı ErdoğŸan'ın cenazesi, İstanbul'da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağŸa verilmek üzere Karaman'a gönderildi.

ErdoğŸan için ikindi vakti, ǜsküdar'daki Büyük Selimiye Camisi'nde askeri tören düzenlendi.
Törende, ErdoğŸan'ın kızı Sahil Dural ile torunu Alper ErdoğŸan cami avlusunda taziyeleri kabul etti.
Törene, ErdoğŸan'ın aile yakınlarının yanı sıra, şŸair ve yazar arkadaşŸları İskender Pala, BeşŸir AyvazoğŸlu, Yavuz Bülent Bakiler, Sadettin Kaplan ve Fazlı Karaman'ın da aralarında bulunduğŸu çok sayıda kişŸi ile askeri erkan katıldı.
ErdoğŸan'ın Türk BayrağŸına sarılı tabutu, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından tören mangası tarafından omuzlara alınarak top arabasına taşŸındı.
ErdoğŸan'ın cenazesi, daha sonra toprağŸa verilmek üzere memleketi Karaman'a gönderildi.
- "Sevdiklerinin yanına gitti
Cenaze töreninde duyguları sorulan ErdoğŸan'ın kızı Sahil Dural, "LJok üzgünüm. Sevdiklerinin yanına gitti. BaşŸımız sağŸolsun" dedi.

Torunu Alper ErdoğŸan da, "Türkiye olarak milli bir şŸairimizi kaybettik. Ben de dedemi kaybettim. Hepimizin başŸı sağŸolsun" şŸeklinde konuşŸtu.
Yazar İskender Pala da, ErdoğŸan'ın vefatının edebiyat dünyası için büyük bir kayıp olduğŸunu belirterek, "ErdoğŸan, Türk şŸiirinin geç kalmışŸ hatıralarını gündelik hayatın içine sıkışŸtıran ve hayata geç kalmışŸ bir beyefendiydi. Kalbi mazide, kendisi şŸiirin satırları arasında kalmışŸ bir şŸairdi. Allah rahmet eylesin" diye konuşŸtu.
- Bekir Sıtkı ErdoğŸan
Bekir Sıtkı ErdoğŸan, 1926 yılında Karaman'da doğŸdu. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu mezunu ErdoğŸan, kıta subaylığŸı yaptı.
Ankara ǜniversitesi,Dil, Tarih ve CoğŸrafya Fakültesini de bitiren EdoğŸan, Heybeliada Deniz Lisesi, İstanbul Alman Lisesi ve Marmara Koleji'nde edebiyat öğŸretmenliğŸi yaptı.
Aruz, hece ve serbest vezinle şŸiirler yazan ErdoğŸan'ın şŸiirlerinden bazıları bestelenirken, rubai türündeki şŸiirleri birçok dergide yayımlandı.
 
Kaynak: AA