Kurban Bayramının 'Egzotik Rotaları'

Tur acenteleri Kurban Bayramı'nda tatile çıkacaklar için Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Antartika'ya "kültür ve tarih kokan" farklı seyahat seçenekleri hazırladı.

Gezginler bayram boyunca, flamenkonun anavatanı Madrid'den sanatın mimariyle bütünleşŸtiğŸi İtalya'ya, binlerce adaya sahip Endonezya'dan LJin Seddi'ne uzanan bir maceraya eşŸlik edebilecek.
BirleşŸmişŸ Milletler EğŸitim, Bilim ve Kültür ǖrgütünün (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne aldığŸı mekanların da görübileceğŸi turlar 5 bin ile 12 bin lira arasında satışŸa sunuldu.
-Afrika'da safari heyecanı
AA muhabirinin seyahat acentelerinin tur seçeneklerinden derlediğŸi bilgilere göre, Kenya, Tanzanya ve Zanzibar'ı kapsayan Afrika turunda tatilciler Tanzanya'da Ngorongoro Krateri, Serengeti Ulusal Parkı, Masa'i Mara'da beşŸ büyük olarak tanımlanan aslan, leopar, gergedan, fil ve bufaloyu görme imkanı bulabilecek. 18 kişŸiyle sınırlı turda tek kişŸi satışŸ fiyatı 12 bin liradan başŸlıyor.
-LJin uygarlığŸının geçmişŸine yolculuk
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan altı yerin LJin Seddi, Yazlık Saray Bahçeleri, Sucog Bahçeleri, Ming Mezarları, Tongli Kasabası ve Gök TapınağŸı'nın gezilebileceğŸi LJin turunda ise seyahatseverler Pekin Operası'nı dinleyip, seramik askerler ordusunu görebilecek. Konfüçyüs'ün topraklarına yapılacak 10 günlük yolculuk yaklaşŸık 10 bin liraya mal oluyor.
-Dünyanın çatısında seyir
Binlerce yıldır kültürlerin ve inançların yaşŸatıldığŸı "dünyanın damı" ya da "çatısı" olarak da adlandırılan Tibet, Butan ve Nepal turları da bayram için satışŸa sunulan seçenekler arasında bulunuyor. Efsanelere konu olan Potala Sarayı'nın yanı sıra tropikal ormanlardan çorak bozkır topraklarına uzanacak gezide manastırlar, tapınaklar ve saraylar da görülebilecek. Kasım ayının ilk haftasına kadar sürecek gezi tek kişŸi için 15 bin lirayı aşŸan rakamlara satılıyor.
-İpek ve Baharat yollarının kesişŸtiğŸi ülke
GeçmişŸte Osmanlı Devleti'nin yıllarca hüküm sürdüğŸü, tarih boyunca savaşŸ çığŸlıklarının hiç durmadığŸı, dinlerin ve milletlerin izlerini taşŸıyan ǜrdün ve Petra da ziyaretçilerini bekliyor. Tur gezginlere, kayaya işŸlenmişŸ masal şŸehir olarak tanımlanan Petra ve OrtadoğŸu'daki antik Roma şŸehri CeraşŸ'ın tanıtıldığŸı, dünyanın en çukur yeri olarak kabul edilen Lut Gölü'nde tarih insan ve doğŸanın öne çıkacağŸı bir tatil sunuyor. Bir hafta sürecek gezinin fiyatı ise tek kişŸi için 5 bin lirayı geçiyor.
-Edebiyat kenti Dublin'de yazarların izinden
Samuel Beckett ve Seamus Heaney gibi Nobel edebiyat ödüllü bir çok yazarı yetişŸtiren ve bu nedenle dünyada yazarlar şŸehri olarak da ün salan İrlanda Dublin, yuvarlak kuleleri, yıkılmışŸ kaleleri mistik ve efsanelere ev sahipliğŸi yapmışŸ mekanlarıyla misafirlerini ağŸırlamaya hazırlanıyor. BeşŸ gün sürmesi planlanan gezi yaklaşŸık 5 bin liradan satılıyor.
-Flamenko'nun anavatanı Madrid
Yahya Kemal Beyatlı'nın "Zil, şŸal ve gül. Bu bahçede raksın bütün hızı... şževk akşŸamında Endülüs üç defa kırmızı... AşŸkın sihirli şŸarkısı yüzlerce dildedir. İspanya neşŸesiyle bu akşŸam bu zildedir" dizelerine de ilham olan İspanya'yı dileyenler, tarihi Toledo şžehri, El Hamra Sarayı, gotik mimari yapıdaki kültür mirasıyla 7 bin liradan gezebilecek.
 
Kaynak: AA