Üsküp Meydanında Mehteran Konseri

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği, Makedonya Cumhuriyeti Ordu Bandosu ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı işbirliğinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün Makedonya’nın Manastır (Bitola) şehrinde bulunan Askeri İdadisinden mezun oluşunun 115. yıldönümü vesilesiyle ortak bir konser düzenlendi.

Üsküp Meydanında Mehteran Konseri

TİKA tarafından desteklenen konser programına, TSK Mehteran Birliği ve Makedonya Ordu Bandosu tarafından her iki ülkeye ait olan ve herkes tarafından bilinen şarkılar seslendirildi. Yaklaşık üç saat süren programa Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Savunma Bakanı Zoran Yolevski, Genelkurmay Başkanı Korgeneral GorançoKoteski, Türkiye Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Tika Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, birçok ülkenin Büyükelçileri veaskeri ataşeleri, önemli kurum temsilcileri ve Makedonyalı vatandaşlar katıldı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda izleyenlere hitap eden Genelkurmay Başkanı Korgeneral Koteski, ortaklaşa düzenlenen bu önemli programların, Türkiye ile Makedonya arasında uzun yıllardan beri mevcut olan işbirliğini ve güçlü bağları gösterdiğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Yıldırım ise, Mustafa Kemal Atatürk gibi önemli bir liderin eğitim gördüğü, yetiştiği, fikri yapısının oluştuğu topraklarda halkı bir araya toplayan konserin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti

Kaynak: İHA