Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği İle Özçay Arasında İşbirliği

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile Özçay Kooperatifi arasında yapılan protokolle 2. ve 3. sürgün yaş çay bedelleri üreticiye peşin ödenecek.

Özçay Kooperatifi Genel Müdürü Erdal Saral, yaptığı açıklamada, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile 2011 yılından beri sürdürdükleri işbirliğinde yeni bir anlaşmaya imza attıklarını belirterek, "Anlaşma gereği Tarım Kredi Kooperatifi için Tarım Kredi Çay Filizi çayının üretimini yapıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri Birliğine 2011 yılından beri çay satıyoruz. 2011 yılında 42, 2012 yılında 112 ve 2013 yılında da 405,5 ton kuru çay sattık. 2014 yılında da 600 ton çay satışı hedefliyoruz" dedi.

Anlaşma ile 2. ve 3. sürgün çay alımlarını peşin parayla yapacaklarını ifade eden Saral, "2. sürgün döneminde 1,27 lira brüt peşin fiyatla alımlara başladık. 2 bin ton yaş çay almayı hedefliyoruz. Ödemeler haftalık olarak çarşamba ve cuma günleri yapılacak. Peşin alım fiyatlarımız 3. sürgünde de devam edecek. Çay üreticimize yapılan bu büyük destek ve Özçay Kooperatifimize duydukları güven nedeniyle Tarım Kredi Kooperatifleri Birliğimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Bölge Müdürü Süleyman Kurt ise Türkiye genelinde piyasada aktif rol alarak üreticinin hakkını alması için aktif çaba sarfettiklerini kaydederek, "Karadeniz bölgesinde de fındık ve çayda aktif olarak piyasada çalışmalarımızı üç yıldır sürdürüyoruz. Bu çalışmalarda çay, birliğimiz için vazgeçilmez ürün haline gelmiştir. 2015 yılında çay satış hedefimiz bin tondur" dedi.

Özçay'ı, bir üretici kooperatifi olduğu için tercih ettiklerini dile getiren Kurt, "Tek amacımız üreticilerimizi korumaktır. Bundan sonra çay piyasasında Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği olduğu için çay fiyatları üreticiden yana olacaktır. Yaptığımız bu anlaşma bölgemiz halkı için hayırlı olsun. Çay üreticisi bizimle daha güvende olacak" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA