Köse, Turizm Öncelikli Yöre Belediyesi Kapsamına Alındı

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Köse ilçesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca turizm öncelikli yöre belediyeleri kapsamına alındığını bildirdi.

Aygün, yaptığı açıklamada, Köse'nin turizm öncelikli yöre belediyeleri kapsamına alınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilen rapor kapsamında Bakanlık'tan olumlu karar çıktığını belirtti.

Köse'nin turizm öncelikli yöre belediyeleri kapsamına alınmasının ilçede sevinçle karşılandığını ifade eden Aygün, şunları kaydetti:
"Trabzon ve Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüklerinin Köse'deki tarihi ve turistik yerlerine yönelik yaptıkları çalışmalar sonrası, Köse Maltepe Höyüğü, Köse Tilkitepe höyüğü sit alanı, Salyazı beldesinde Kırklar Mağarası, Camii Haziresi, Antik Sit Alanı ve Bayrampaşa Kalesi, Özbeyli Köyü Camisi, Akbaba köyü Asar Tepesi ile henüz kayıt altına alınmamış olan Yaylım köyü Kilisesi kayıt altına alındı. İlçemiz turizmine yönelik tarihi ve kültürel eserlerimizin tanıtımında ve günyüzüne çıkarılmasında alınan bu kararı çok olumlu buluyoruz."
Kaynak: AA