Nisa İçin Mücadeleden Vazgeçmiyorlar

Manisa'nın Soma ilçesinden İsmail-Nefise Özçelik çifti, doğuştan kalp hastası 7 aylık kızları Nisa'nın yaşaması için umut arıyor.

Özel bir şirkette tekniker olarak çalışan 33 yaşındaki İsmail Özçelik, kirli kanı akciğere taşıyan damarı olmayan Nisa'nın 4 aydır Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedavi gördüğünü kaydetti.

Hastalığın doğuştan fark edilmediğini, sarılık şüphesiyle hastaneye başvurduklarında kızlarının kalp hastası olduğunu öğrendiğini söyleyen Özçelik, "Nisa'nın kalbinde üfürük olduğu söylendi. İyileşmesi için doktorlar ameliyat önerdi" diye konuştu.

Nisa'nın geçirdiği enfeksiyonlar nedeniyle ameliyat şansının azaldığını ifade eden İsmail Özçelik, şöyle konuştu:
"Kızım Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde 2 kez heyete girdi. Türkiye şartlarında ameliyat yapılmasının zor olduğu sonucu çıktı. Ben de doktor doktor gezmeye başladım. Hiçbir doktor bana 'Çocuğun iyi olacak' demedi. Hepsi 2 ay ömrünün kaldığını söyledi.

İsviçre'deki Cenevre Üniversitesi ile iletişime geçtim ve çok iyi bir doktor bu ameliyatı yapabileceğini, kızımın yaşam şansının da yüzde 85 olduğunu söyledi.

"
Yurt dışından gelen olumlu haber üzerine Türkiye'deki prosedürleri tamamlamak için çalıştığını kaydeden Özçelik, "Yurt dışındaki ameliyat yapılabilmesi amacıyla son aşama olarak Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuruldu. Ancak ameliyatın Türkiye'de yapılabileceği belirtilerek yurt dışı için izin verilmedi" dedi.

- "Bürokrasiyi aşamıyorum"
Yurt dışında ameliyat için izin verilmediğini yurt içinde ise uygun hastane ve doktor gösterilmediğini savunan İsmail Özçelik, şöyle konuştu:
"Ankara'daki hastane yönetimi bana boşuna uğraşmamam gerektiğini, çocuğumun yaşamayacağını, ona harcanacak 1,5 trilyon ile 500 çocuğun iyi edilebileceğini söyledi.

Ben çocuğumun iyileşmesi için sesimi herkese duyurmaya çalışıyorum. Bürokrasiyi aşamıyorum. Çocuğumun bir an önce yurt dışına gitmesini ya da Türkiye'de sağlığına kavuşmasını istiyorum."
Nisa'ya doktorların daha önce 2 ay ömür biçtiğini de kaydeden Özçelik, "Kızım ölüme karşı 5 aydır direniyor. O direniyorsa ben de direneceğim. Yurt içinde veya dışında ameliyat şansı için her şeyi yapacağım" dedi.

- Anne üzgün ama umutlu
Anne Nefise Özçelik ise kızının yoğun bakımda tedavi gördüğünü, her an sağlık durumunun değiştiğini kaydetti.

Solunumu sık sık duran kızına müdahale edildiğini de söyleyen Özçelik, "Ben hiçbir zaman kötü şeyler düşünmedim. Kim ne derse desin o nefes alıyor. İlaç desteğiyle de olsa yaşıyor. Bir an önce ameliyat yapılsın"dedi.

Nisa'yı günde sadece 2 kez görebildiğini de ifade eden Nefise Özçelik, ameliyat edilirse kızının yaşayabileceğini hissettiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA