Torba Yasası’na Demiröz Damgası

AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, bir aydan beri gece geç saatlere kadar üzerinde çalışılan Torba Yasası’nda önemli çalışmaları oldu.

Torba Yasası’na Demiröz Damgası

Soma şehitleri ile ilgili düzenlemeden vergi yapılandırmasına, milli eğitime 40 bin öğretmen kadrosu verilmesinden kadınlara doğum borçlandırmasına, trafik cezalarının silinmesinden yurtdışı öğrenci borçlarına kadar çok faklı konuları içeren ve kamuoyunda ‘Torba Yasası’ olarak bilinen TBMM’deki yasa tasarısı üzerinde AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün önemli çalışmaları oldu. Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, gerek Plan ve Bütçe Alt Komisyon Başkanlığı’nı yürüttüğü gerekse üst komisyon sürecinde Torba Yasa Tasarısı’ndaki birçok madde ile ilgili ilave önergeleriyle tasarının olgunlaşmasını sağladı. Milli Eğitim Bakanlığı’na 40 bin öğretmen kadrosunun verilmesi, gümrük vergileri, esnaf oda aidatları, kadınlarda doğum borçlandırılması gibi önemli maddeler de Vedat Demiröz’ün önergeleri ile tasarıya girmiş oldu. Tasarının önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaşması bekleniyor. Komisyon çalışmalarında gerek alt komisyon başkanlığı, gerek üst komisyonda komisyon yönetimindeki başarısı ve verdiği önemli önergelerle kanuna yaptığı katkılardan dolayı Demiröz Torba Yasası’na damga vurdu yorumlarına sebep oldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Demiröz, “40 günlük emeğimizi ortaya koyduk. Gecemizi gündüzümüze kattık. 76 milyona helal olsun. Bu tasarıda milyonları ilgilendiren maddeler var. Toplumun büyük kesimlerine rahatlamalar sağlayacak. Türkiye bu kanunun bir an önce yasalaşmasını bekliyor, ülkemize bayram hediyesi olacak, hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA