Türk Diyanet Vakfı İftar Yemeği Verdi

Türk Diyanet Vakfı Van Şubesi, İl Müftülüğüyle ortaklaşa iftar yemeği düzenledi.

Yukarı Norşin Cami avlusunda düzenlenen iftar yemeğinde konuşan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, müftülük olarak yıl içerisinde yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgi verdi.
Ramazanda ülke çapında çeşitli etkinlikler yapıldığını anlatan Arvas, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ki ramazan ayının temasının "Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın, Bu Ramazan ve Her Zaman" olarak belirlediğini hatırlattı.
Yurt genelinde olduğu gibi kentte de ramazan ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Arvas, "Bu gece hem vakfımızı kısaca tanıtmak hem vakfımızın geleneksel iftar sofrasında buluşmak üzere böyle bir sofra tertipledik. İnşallah Türk Diyanet Vakfı hem ülkemizde hem yedi kıtada hizmetlerini büyüterek devam ettirecek. Vakıf olarak biz milletimizin dünyaya uzanan kolu olmuş durumundayız" diye konuştu.

Programa Vali Aydın Nezih Doğan, Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, vakıf yöneticileri, üyeler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA