Sakarya'da Bir İşçinin Selde Kaybolması

Geyve ilçesindeki tavuk çiftliğinde dün sele kapılarak kaybolan 22 yaşındaki Taner Yaman'ın bulunması için çalışmalara devam ediliyor.

Selde kaybolan işçinin babası Şaban Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun yaklaşık 2 ay önce askerden geldiğini, tavuk çiftliğinde 4 gün önce işe başladığını söyledi.

Yaman, oğlunun yağışın ardından annesini aradığını belirterek, "Dün yağmurdan sonra saat 2 gibi annesini aramış, 'Anne bizi sel götürecek' demiş. Ondan sonra bir daha haber alamadık" dedi.

Yaman, kendilerini aramasının ardından bölgeye geldiklerini ve arama çalışmalarına katıldıklarını ifade ederek, oğlunun 2 GSM hattına da ulaşılamadığını ancak son olarak akşam üzeri telefonundan sinyal geldiğinin belirlendiğini söyledi.

Bölgede Kaymakam İdris Akbıyık ile incelemelerde bulunan Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya da dün 14.00 civarlarında, 3 gündür etkili olan kuvvetli yağış sonucu "Karaçay" diye tabir edilen, geniş havzası olan derede su taşkını olduğunu dile getirdi.
Kaya, şu bilgileri verdi:
"Önceki yıllarda metrekareye 36 kilogram düşen yağışlar, son 3 günde metrekareye 96 kilogram kadar düştüğü için sel felaketi yaşadık. İlçe merkezinde 750 kadar evde hasar oluştu ama en büyük üzüntümüz bir vatandaşımızın kayıp olması. Ekipler, kaybolan vatandaşı arıyor. Geyve ve Büyükşehir Belediyesi, devletin tüm imkanlarıyla ilçemizde meydana gelen hasarı en az seviyeye indirmeye çalışıyoruz. Olay yerine kopan, kayan yollarımızı kontrol etmek amacıyla geldik."
Doğantepe köyündeki tavuk çiftliğinde çalışan Taner Yaman, dün öğleden sonra sele kapılarak kaybolmuştu.
Kaynak: AA