Ali İsmail Korkmaz Adına Vakıf Kuruldu

Gezi Parkı eylemleri sonrası darp edilen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın adına ailesi tarafından vakıf kuruldu.


Eskişehir’de 2 Haziran 2013 tarihinde gece Gezi Parkı eylemleri esnasında darp edilen ve kaldırıldığı hastanede 10 Temmuz 2013 günü haşatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın adına Hatay’da Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV)kuruldu.

Hatay 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği kuruluş kararına göre, vakıfın kurucuları arasında Emel Korkmaz, Şehap Korkmaz, Gürkan Korkmaz, Aylin Taktuk ve Melike Çakırkaya isimleri yer aldı.

AMAÇ, TOPLUMSAL BİRLİK
Vakfın amacı ise şu şekilde aktarıldı: “Ali İsmail Korkmaz anısına ve onun anısını yaşatmak için, toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanması, demokrasi ve toplumsal barış kültürünün gelişmesi, toplumsal şiddetin azaltılması amacıyla sosyal, kültürel, eğitimsel, sportif, çevre ve engellilerle ilgili, sağlık, toplumsal adaletsizliği azaltıcı ve destek verici, toplumsal dayanışmayı pekiştirme amacıyla çalışmalar yürütür.”
Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü ALİKEV’in kuruluşunu onayladı.
Kaynak: İHA