Muğla'da Roman Bando Üyelerinin 'Kadro' Tepkisi

Muğla Müzisyenler Derneği Başkanı Hakan Çelebi, Muğla Büyükşehir Belediye Bandosu'nda ayrımcılık yaptığı iddiasıyla Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Recep Altınok hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Çelebi, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Muğla Büyükşehir Belediye Bandosu'ndaki 14 müzisyene Belediye Sosyal İşler Daire Başkanı Recep Altınok tarafından ayrımcılık yapıldığını ve kadro verilmediğini savundu.
Bandodaki 14 müzisyenin haklarını savunmak üzere Altınok hakkında "tehdit, hakaret, ırk ayrımcılığı ve etnik ayrımcılık yapmak" suçlarından Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Çelebi, şöyle konuştu:
"Bütün güzelliklerin yaşandığı en güzel şehir olarak düşündüğümüz Muğlamızda yapılan bu ırkçılığı, bu etnik ayrımcılığı kınıyoruz. İnsanlara 'Çingenesiniz', 'Hiçbir işe yaramazsınız' şeklinde beyanlarda bulunmak nefret suçunu oluşturmaktadır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Uluslararası Adalet Divanının kararları net ve açık. Kardeşlerimizin hakkını sonunu kadar savunacağız. Bir Muğlalı olarak insanları bu şekilde aşağılamak Muğlalı'ya ve insanımıza yapılan en büyük hakarettir."
Kaynak: AA