Buca'da Ekmek İsrafının Önlenmesi ve Paylaşımı İçin Proje

Buca Belediyesi ve İzmir Fırıncılar Esnaf Odası, Ramazan ayında ekmek paylaşımını sağlamak ve israfın önüne geçmek amacıyla "Ekmeğini benimle paylaşır mısın?" adıyla proje başlattı.

Belediyede düzenlenen projenin protokol imza töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, projenin "askıda ekmek" uygulamasına benzediğin belirtti.

İlçede ekmek satılan noktalara asacakları afiş ve broşürlerle Bucalıları ekmek paylaşımı ve israfı konusunda hassas davranmaya davet edeceklerini kaydeden Piriştina, "Projenin iki katkısı var. Kendisine ekmek alan kişi, eğer imkanı varsa fazla ekmek alacak ve onu oluşturulan özel rafa koyacak. İhtiyacı olan vatandaşlarımız o raftan ücretsiz ekmek alabilecek. İkinci olarak da, dağıtacağımız broşürde bayat ekmeklerin değerlendirilebilmesi için yemek tarifleri var. Böylece bayat ekmekler israf edilmeyecek, yemek olarak değerlendirilecek" diye konuştu.

İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Fikri Sırtı da ramazan ayı boyunca sürecek kampanyanın paylaşım hissini kuvvetlendireceğini vurgulayarak, bayat ekmeklerin değerlendirilmesinin de çok önemli olduğunu ifade etti.

Sırtı İzmir'de günlük 600 binin üzerinde ekmek israf edildiğine dikkati çekerek, Buca 'da da bu sayının 100 bin civarında olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA