İngiltere'de Milletvekilleri İle Lordlar Arasında Halat Çekme Yarışması

Londra'da milletvekilleri ile lordlar, halat çekme oyununda birbirleriyle mücadele etti.

Tarihi parlamento binasının yanındaki Westminster Katedrali'nin bahçesinde bu yıl 27'ncisi yapılan yarışma, renkli görüntülere sahne oldu.
Geleneksel olarak her yıl Parlamentonun üst kanadındaki lordlar ile alt kanadı Avam Kamarasındaki milletvekilleri arasında yapılan halat çekme yarışmasını, birçok milletvekili ve lord izledi. Kıyasıya geçen yarışmayı milletvekilleri kazandı.
Hem milletvekilleri hem de lordlar birbirlerine karşı mücadeleyi kazanmak için zorlu bir antrenman döneminden geçti. Yarışmaya Lordlar Kamarasından Lord Addington, Lord Bilimoria, Lord Faulks, Lord Kennedy, Lord Mitchell ve Lord St. John, Avam Kamarasından ise milletvekilleri Iain Stewart, Robert Smith, Alec Shelbrooke, Neil Parish, Tobias Ellwood, John Hemming, Kris Hopkins ve Graham Evans katıldı.

Yarışmadan elde edilen gelir, "Macmillan" isimli kanser vakfına bağışlandı. İngiltere'de milletvekilleri ve lordlar kimi zaman yardım kuruluşlarına para toplamak için "krep yapma yarışması", "evcil hayvan yarışması" gibi çeşitli yarışmalar düzenliyor ve bu yarışmalara kendileri de katılıyor.
Kaynak: AA