Bosphorus Cup 2014 Yelken Yarışları 5 Haziran’da Başlıyor

5-8 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan Bosphorus Cup 2014 Yelken Yarışları’nın basın toplantısı, Taksim Martı İstanbul Hotel’de gerçekleşti.


Türkiye’nin en önemli spor etkinlikleri arasında yer alan “Bosphorus Cup 2014” yelken yarışlarının basın toplantısına, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor A.Ş. Müdürü İsmail Özbayraktar, Türkiye Yelken Federasyon Başkanı Serhat Belli ve ORG Sports Managment kurucusu Orhan Gorbon katıldı.

Türkiye’nin en önemli spor etkinlikleri arasında yer alan Bosphorus Cup 2014’te tekneler ve ekipleri 4 gün boyunca kıyasıya mücadele edecek. Bu yıl 13. kez düzenlenen yelken yarışlarında, İstanbul Boğazı’nın mimari yapıların eşsiz güzelliğinde ve boğaz manzarası karşısında izleyiciler ve katılımcılar görsel bir şölen yaşayacak.

START CADDEBOSTAN’DAN VERİLECEK
5 Haziran Perşembe günü, saat 17.00’da antrenman yarışları ile başlayacak “Bosphorus Cup”, 6 Haziran Cuma günü Caddebostan’da start verilecek yarışlarda, yelkenciler, İstanbul Boğazı’nda yarışacak. 7 Haziran Cumartesi günü ise Dolmabahçe Sarayı’ndan, saat 13.00’da start verilecek yarışlar, Çırağan Oteli’nden muhteşem bir organizasyon ile izlenebilecek. 8 Haziran Pazar günü, kazanan açıklanırken, 10 Haziran Salı günü ise İstinye Park’ta tüm yelkenseverlerin katılabileceği bir ödül töreni gerçekleşecek.

Türk yelken dünyasının en heyecanlı ve en çekişmeli yelken yarışları arasında yer alan Bosphorus Cup, aralarında ünlü Amerikalı yelkenci Dave Scott’unda bulunduğu, yurtdışından ve Türk yelkencilerin katılımı ile gerçekleşecek. Heyecanlı dakikaların yaşanacağı yelken yarışlarında, bu yıl 100’e yakın teknenin katılması bekleniyor.

ÖZBAYRAKTAR: “BU ETKİNLİĞE DESTEK OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ”
Basın toplantısında konuşan, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor A.Ş. Müdürü İsmail Özbayraktar, “Spor A.Ş. olarak, yıl içerisinde, gerek ulusal, gerekse ulusalarası birçok organizasyona imza atıyoruz. Bu güzel etkinliğe de destek olduğumuzdan dolayı, mutluluğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

BELLİ: “BOSPHORUS CUP ETKİNLİĞİ İÇİN İKİ YILIK ANLAŞMA YAPTIK”
Türkiye’de gerçekleşen ulusal ve uluslararası yelken yarışlarını ve bu yıl ilk defa Bosphorus Cup’ı destekleyen Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Serhat Belli, “12 yıldır düzenli bir şekilde giden Bosphorus Cup etkinliği için bu yıl Orhan Gorbon ile 2 senelik anlaşma yaptık. Yarışlara, 2014 ve 2015 yıllarında, destek vereceğiz” diye konuştu.

GORBON: “DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKMEYİ BAŞARDIK”
ORG Sports Managment kurucusu Orhan Gorbon ise “Bosphorus Cup’ı düzenlenme amacımız, İstanbul Boğazı’nın, tüm dünya ilgisini çekeceği bir etkinliğe çevrilmesi. Ne mutlu bize ki 12 senedir, İstanbul Boğazı’nın mimari yapısında düzenlediğimiz Bosphorus Cup etkinliği ile dünyanın ilgisini çekmeyi başardık, mutluyuz” açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA