Antalya'da Evde Bakım Hizmeti Alan Hastalar Ziyaret Edildi

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreteri Erdoğan Taş ve Atatürk Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından, yatağa bağımlı hale gelen ve evde bakım hizmeti alan hastalar ziyaret edildi.

AKHB Genel Sekreteri Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da bugüne kadar 387 evde sağlık hizmeti alan hasta ve yakınlarına psikolog, sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist ve çeşitli alanlardan oluşan bir ekiple eğitimlerin verildiğini söyledi.

Hasta yakınlarına verilen hizmetlerde başarıya ulaşmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Taş, bu kapsamda daha nitelikli ve eğitimli şekilde hastalara bakım vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Taş, Antalya'da 14 kamu hastanesi ve 3 ağız diş sağlığı merkeziyle evde sağlık ekibi oluşturduklarını anlatarak, "Toplam 100 personelle periyotlar halinde hastaların evlerini ziyaret gerçekleştirerek onların durumlarını yakından takip ediyoruz. Bugüne kadar 19 ekip ve 26 araçla 7 bin 192 hastaya ulaştık ve bu kapsamda 4 bin 432 hastaya aktif hizmet verdik" dedi.

Kaynak: AA