Meclis Araştırma Komisyonu Zonguldak'ta

TBMM Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, "Amacımız, madenciliğimize yeni bir ivme kazandırmak. Bu tür kazaların bir daha olmaması için iş sağlığı ve güvenliği konusunda belli tedbirleri almak. Sektörü öldürmek değil canlandırmak" dedi.

AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun başkanlığındaki komisyon üyeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) yarın incelemelerde bulunmak üzere kentte geldi.
Alaboyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Soma faciasının ardından TBMM'de araştırma komisyonunun kurulduğunu söyledi.

Komisyonun ilk gezisini Soma'ya yaptığını ifade eden Alaboyun, şöyle konuştu:
"Milletvekili arkadaşlarımız orada öze sektöre ait maden ocağına indiler. Madencilik nedir ve şartları nelerdir onları inceleyerek yerinde gördüler. İkinci bir ocak olarak da Zonguldak'ı göstermek istedik. Zonguldak, Türkiye'deki kendine has coğrafya ve tektonik yapısıyla birlikte özel bir statüye sahip. Damarların kalınlıkları değişiyor. Bazen damar bitiyor ve kömür başka bir yerden çıkıyor. Grizu oranı diğer kömürlerimize göre hayli yüksek. TTK'mızdan yerinde uygulamalı ve görsel şeyleri arkadaşlarımıza gösterelim istedik."
- "Bizim derdimiz okul kapatmak değil"
"Amacımız, madenciliğimize yeni bir ivme kazandırmak. Bu tür kazaların bir daha olmaması için iş sağlığı ve güvenliği konusunda belli tedbirleri almak. Sektörü öldürmek değil canlandırmak" diyen Ali Rıza Alaboyun, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bir ifade vardır. Okullar kapansa ne güzel bakanlık yapardı. Bizim derdimiz okul kapatmak değil. Sektör canlı ve istihdam olsun. Ekonomimize kazandıralım. Ama bunun yanında işletmecide kar etsin, işçimizde kazansın, İş sağlığı ve güvenliği en üst seviyede olsun. Zonguldak ve TTK bu anlamda laboratuvar. Biz bu laboratuvara arkadaşlarımızı getirdik"
Bu arada TBMM Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu Başkanı Ali Rıza Alaboyun, kentte özel kömür ocakları sahipleriyle basına kapalı görüştü.
Kaynak: AA